Vijesti / Kultura

Lupinova sjedalica George Washington 'krenula na put' prema Bijeloj kući

Lupinova sjedalica George Washington 'krenula na put' prema Bijeloj kući

Robert Kohorst, američki veleposlanik u Hrvatskoj, sa zadovoljstvom je u svom domu izložio raspelo s potpisom Stephana Lupina, koje mu je naš poznati umjetnik s impresivnom američkom karijerom darovao prilikom veleposlanikove posjete njegovu ateljeu, piše Slobodna Dalmacija.

Kohorst je posjetio Lupinov atelje nakon obilaska Lupinove izložbe u Klovićevim dvorima, gdje je dogovoreno kako će Stephanova sjedalica 'George Washington' biti izložena u Američkom veleposlanstvu uz još jednu njegovu skulpturu.

- Amerikance smatram velikim prijateljima Hrvatske. Njihova zemlja je moja druga domovina, od njihovih ljudi mnogo sam naučio u životu i tamo stekao velike uspjehe, što ne bi bilo moguće da se ne radi o vrlo otvorenom narodu, koji cijeni i podupire svaki uspjeh.
Nadam se da će stolac kojeg sam izradio u čast tom velikom američkom predsjedniku jednog dana stajati u Bijeloj kući, jer na taj način smatram da bih se barem djelomično odužio američkom narodu - nije skrivao uzbuđenje i zadovoljstvo Lupino, proslavljen kao fotograf, a koji je i član Fotokluba Split, piše Slobodna Dalmacija.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!