Vijesti / Kultura

RIZIK Dokumentarni film o aktivistu Julianu Assangeu od utorka u Kinu Gaj!

RIZIK Dokumentarni film o aktivistu Julianu Assangeu od utorka u Kinu Gaj!

Još jedna poslastica za one nešto zahtjevnije ljubitelje sedme umjetnosti dolazi u Kino Gaj. Riječ je o dokumentarnom ostvarenju Laure Poitras, a u središtu priče je Julian Assange.

Film ćete moći pogledati u dva navrata, 12. i 19. lipnja, a početak je u oba termina u 18 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijena ulaznice je 15 kuna, a film nije za mlađe od 12 godina.

Više o filmu 'Rizik'

Laura Poitras, Oscarom nagrađena redateljica filma Citizenfour vraća se sa svojim dosad najintimnijim i najprodornijim filmom. Pola desetljeća zatočeništva u malenoj zgradi ekvadorske ambasade u Londonu i sudski procesi koji uvelike prijete opstanku organizacije koju je osnovao i raskolu pokreta koji je nadahnuo, Julliana Assangea, čini se, nisu nimalo obeshrabrili. Od optužbi za seksualno napastvovanje, ležerne mizoginije, bizarnog posjeta Lady Gage do uplitanja u američke predsjedničke izbore 2016. i kontroverznih posljedica, Poitras bilježi njegovu priču iz dosad neviđene blizine, razapeta između motiva i kontroverze Assangea i njegova unutarnjeg kruga.

Sniman tijekom šest godina, Rizik je kompleksna i promjenjiva studija ličnosti jednog od najvažnijih igrača novog svjetskog poretka u kojem samo jedan pritisak na tipkovnici može promijeniti tijek povijesti.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!