Vijesti / Kultura

PRIMIJENJENA UMJETNOST 14 umjetnika predstavilo djela, na redu su radionice!

PRIMIJENJENA UMJETNOST 14 umjetnika predstavilo djela, na redu su radionice!

Izložbom 14 autora, koja je u palači Herzer otvorena u ponedjeljak, 11. lipnja, započeo je Tjedan primijenjenih umjetnosti koji traje do 17. lipnja.

Ova kulturno-umjetnička manifestacija, koja se drugu godinu zaredom odvija u Varaždinu, okuplja brojne umjetnike iz raznih područja djelovanja, a izložba je uvertira u cjelotjedni program - svakog dana održavat će se na nekoliko lokacija radionice u kojima mogu sudjelovati svi zainteresirani.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 'ponudi' su radionica ilustracija na rasvjetnim tijelima, radionica kućne litografije, izrade pokretnih lutaka, autorskih slikovnica, tkanja na tkalačkom stanu i druge.

Mnogima će, rečeno je prilikom otvorenja, naročito atraktivna biti radionica 'Vatrene skulpture', autorica Snježane Pokos Vujec, Lidije Kamber Boševski i Danijele Pičuljan, članica ULUPUH-ove (Udruge likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti Hrvatske) sekcije za keramiku, staklo i porculan.

- One će timskim radom izraditi, na licu mjestu, skulpturu koja će se u petak u 19 sati u palači Serage spaliti. U petak od jutra će se paliti peć, a publika je pozvana da se pridruži u predvečerje kada će peć postići temperaturu. Kod dostizanja željene temperature, peć se otvara i publici se predstavlja usijana skulptura. Predviđen je i atraktivni multimedijalni program - istaknuto je.

U sklopu otvorene izložbe, posebnu je pažnju privukla instalacija 'Lunarna nit' varaždinske umjetnice Lile Herceg.

- Instalacija je nastajala u nekoliko faza. Najprije sam čak 600 kukica stavljala u letvice i pleksiglas, nakon čega sam to instalirala na zid te počela plesti nit po nit. Njezino postavljanje govori o tome kako se može svjetlost primijeniti u zatamnjenim prostorima. Promatrač se može kretati prostorom, a samim time se mijenja očište. Riječ je o povezivanju prostora i objekta u jedno - opisala je umjetnica, dodavši da su rekacije publike zasad - odlične!

Doživite djelić atmosfere zabilježene u fotogaleriji, a cijeli program saznajte ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci