Vijesti / Kultura

Mjesec hrvatske knjige: Predstavljanje domaćih autora u Gradskoj knjižnici

Mjesec hrvatske knjige: Predstavljanje domaćih autora u Gradskoj knjižnici

Započeo je Mjesec hrvatske knjige koji će trajati od 15. listopada do 15. studenog, a Gradska knjižnica i čitaonica 'Metel Ožegović' Varaždin odličnim će se programom priključiti knjižnicama diljem Hrvatske kako bi dostojno proslavili ovo literarno prazničenje.

Stoga će već u četvrtak, 15. listopada u 19 sati, biti predstavljanje hvaljene knjige Kristijana Novaka, Črna mati zemla. Knjigu će predstaviti Irma Kovačević, književna kritičarka, dok će ulomke iz romana čitati sam autor. Moderirat će Ernest Fišer.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tjedan dana kasnije, u isto vrijeme, knjigu Pinot Noir predstavit će Zvonimir Majdak, autor, i Božidar Petrač, predsjednik Društva hrvatskih književnika. Knjiga je dobila nagradu 'Vladimir Nazor' za godinu 2015.

U trećem tjednu Mjeseca knjige, 29 listopada u 19 sati, održat će se svečana dodjela Književne nagrade 'Katarina Patačić' za najbolju knjigu na kajkavkom jeziku u 2014. godini. Organizatori su Varaždinsko književno društvo, Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu i Gradska knjižnica. Nagradu će obrazložiti i dodijeliti Stručno povjerenstvo.

Mjesec studeni u prvom će tjednu predstaviti knjigu Nezaboravne priče iz kavane Corso autora Dubravka Jelačića Bužimskog. Knjigu će uz autora, 5. studenog u 19 sati, predstavit, uz autora, književni kritičar Strahimir Primorac.

Zadnjeg tjedna Mjeseca knjige u Varaždinu, 12. studenog u 19 sati, roman Jom Kipur autorice Ivane Šojat. Djelo će predstaviti književnik Denis Peričić, dok će sama autorica čitati ulomke iz romana.

Osim predstavljanja odličnih djela, u Gradskoj knjižnici i čitaonici provoditi će se i dodatne akcije.

Tako će od 15. listopada do 15. studenog biti besplatan upis nagrađenih učenika varaždinskih srednjih škola u Gradske knjižnice.

Također, u istom vremenskom razdoblju, bit će organizirani posjeti učenika srednjih škola Gradskoj knjižnici.

Na ogranku Gradske knjižnice Banfica bit će organizirana izložba 'Dobitnici nobelove nagrade ' u vremenskom periodu od 15. listopada do 15. studenog.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci