Vijesti / Kultura

Varaždinski folklorni ansambl gostovao na 20. Uskopaljskim jesenima u BiH-a

Varaždinski folklorni ansambl gostovao na 20. Uskopaljskim jesenima u BiH-a

Varaždinski folklorni ansambl gostovao je u nedjelju, 30. listopada, na XX. Uskopaljskim jesenima u Bosni i Hercegovini. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak – podružnica Uskoplje. 

U sklopu jubilarnih Uskopaljskih jeseni od 23. do 30. listopada održale su se projekcije dokumentarnih filmova 'Houston, We Have a Problem!', 'Druga obitelj' i 'Barbarićev Travnik', izvedene su predstave 'O ljubavi' i 'Jučer sam se sjetio plave', a svoj su program predstavile i osnovna te srednja škola iz Uskoplja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posljednji dan festivala bio je rezerviran za glazbeno-umjetnički program pod nazivom 'Kroz Uskoplje s pjesmom'. Uz VFA, u programu su sudjelovali KUD-ovi iz Piškorevaca, Đakova, Busovače, Širokog Brijega, Bugojna, Mostara, Livna, Novog Travnika i Uskoplja.

Posljednje gostovanje u 2016.

VFA se na manifestaciji kao posebni gost predstavio s dvije točke, koreografijama 'Črna gora, javorek zeleni' (Hrvatsko Zagorje) te 'Vu pšenici bele rože cvetejo' (Međimurje). Program su uvježbali umjetnički voditelj asnambla Pjerino Hrvaćanin, plesni voditelj Tim Hrvaćanin, voditeljica pjevanja Maja Delić i voditelj tamburaške sekcije Matija Auker.

Članovi VFA u Bosnu i Hercegovinu uputili su se dan ranije, 29. listopada. Subotu su proveli u Sarajevu otkrivajući čari Baščaršije i uže gradske jezgre te degustirajući brojne sarajevske specijalitete.

Nakon turneje u Njemačkoj na festivalu Trachtenfest u Schwalenbergu te jednodnevnog gostovanja na Marktfestu u Ilzu u Austriji, vikend u Bosni i Hercegovini bilo je posljednje inozemno gostovanje Varaždinskog folklornog ansambla u 2016. godini.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci