Vijesti / Kultura

Predstavljanje knjige Tomislava Ribića 'Madona na prozoru' u knjižnici

Predstavljanje knjige Tomislava Ribića 'Madona na prozoru' u knjižnici

Povodom Mjeseca hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici 'Metel Ožegović' Varaždin, 10. studenog u 19 sati, predstavit će se nova prozna knjiga varaždinskog autora Tomislava Ribića - 'Madona na prozoru' (zbirka kratkih priča, izdavač Modernist nakladništvo, 2016.)

Radi se o rukopisu koji je nagrađen 2. nagradom na izrazito konkurentnom književnom natječaju Matice hrvatske Osijek (napomenimo da je Tomislav Ribić i ovogodišnji dobitnik prve nagrade - za cjelokupni pjesnički opus - na cijenjenoj kajkavskoj literarnoj manifestaciji u Zelini), stoga će ova književna večer uistinu biti u prestižnom ozračju.

Dapače, mnoge priče iz ove knjige publicirane su uz zavidan odjek u relevantnim književnim časopisima i literarnim novinskim separatima, osim toga, značajan broj priča imao je i međunarodne reference, budući su prevedene i objavljivane na engleskom, njemačkom, slovenskom, makedonskom jeziku.

Tematski knjiga se osvrće na aktualne teme, od utjecaja suvremenih elektronskih medija masovne komunikacije na međuljudske odnose, preko crnohumornih analiza egzistencijalnih malograđanskih trivija, do distopijskih kafkijanskih osvrta - pokazujući se iznimnim doprinosom kako varaždinskoj, tako i nacionalnoj, pa i šire, literarnoj sceni.

U programu sudjeluju autor Tomislav Ribić, nakladnik i pisac pogovora Robertino Bartolec, Ivanka Kunić iz Varaždinskog književnog društva, Daša Suhić i Vinko Puclin zaduženi za glazbeni program.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci