BAROKNE VEČERI Španjolskom veleposlaniku Camposu uručena Medalja Grada Varaždina

Za izniman doprinos u organizaciji 46. Varaždinskih baroknih večeri i razvoju suradnje između Grada Varaždina i Kraljevine Španjolske varaždinski su gradski vijećnici odlučili prošle godine dodijelili Medalju Grada Varaždina španjolskom veleposlaniku u Republici Hrvatskoj N. E. Eduardu Aznaru Camposu.

Kako zbog obveza veleposlanik nije mogao nazočiti svečanoj sjednici uz dan Grada Varaždina, u varaždinskoj Gradskoj vijećnici održana je kraća prokolarna svečanost na kojoj su veleposlaniku Camposu Medalju uručili varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet.

Kraljevina Španjolska zahvaljujući radu veleposlanika bila je zemlja partner na jednim od najuspješnijih Varaždinskih baroknih večeri dosada. Kako stoji između ostalog u odluci Gradskog vijeća, veleposlanik Aznar osobno je kontaktirao s Festivalom i Varaždinom, posjetio Glazbenu školu i pozvao učenike na nastupe u Zagrebu na protokolarnoj svečanosti Veleposlanstva.

Bio je na gotovo svim koncertima i popratnim programima 46. VBV-a, omogućio i lobirao za financijsku potporu nastupa španjolskih ansambala, brinuo o njihovom boravku u Hrvatskoj, družio se s izvođačima i publikom, te omogućio kontakte španjolskih festivala s varaždinskim i obrnuto.

Uz bok ravnatelja Koncertnog ureda Varaždin, Varaždinskih baroknih večeri i gradonačelnika Varaždina, bio je u dva tjedna Festivala pravi domaćin umjetnicima i umjetnosti.

– Ovo priznanje izuzetno mi je važno i ono me obvezuje da ja kao veleposlanik i Španjolsko veleposlanstvo više surađujemo s Varaždinom. Izuzetno sam sretan što mogu raditi s Varaždincima. Suradnja na 46. Varaždinskim baroknim večerima predstavlja prvi korak u budućoj suradnji s vašim gradom. Imamo već odličnu suradnju s varaždinskom Glazbenom školom s kojom smo organizirali koncert za blagdane u Zagrebu. Uz kulturnu suradnju treba poraditi na gospodarskoj suradnji i nadam se ćemo i dalje uspješno surađivati – istaknuo je veleposlanik Campos.

Na trudu i angažmanu laureatu Grada još je jednom zahvalio gradonačelnik Habuš i dodao kako se nada da će i veleposlanici drugih zemalja partnera u godinama koje će uslijediti slijediti primjer svog španjolskog kolege.

Ove godine zemlja partner 47. Varaždinskih baroknih večeri bit će Mađarska, čiji veleposlanik Jozef Zoltan Magyar također ulaže velik trud u pripremi programa baroknog festivala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije