Vijesti / Kultura

DAN MUZEJA Izložba 'Vatrogasci u očima djeteta' u Muzeju vatrogastva 18. svibnja

DAN MUZEJA Izložba 'Vatrogasci u očima djeteta' u Muzeju vatrogastva 18. svibnja

Muzej hrvatskog vatrogastva u Varaždinu će i ove godine, u suradnji s Muzejsko - dokumentacijskim centrom, sudjelovati u manifestacijama Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava u četvrtak, 18. svibnja, i Europska noć muzeja, koja se obilježava u subotu 20. svibnja.

Centralno događanje manifestacije u Muzeju hrvatskog vatrogastva će biti otvaranje izložbe dječjih radova pod nazivom 'Vatrogasci u očima djeteta' u četvrtak, 18. svibnja, u 19 sati.

Izložba donosi presjek najboljih dječjih likovnih radove pristiglih tijekom posljednjih nekoliko godina na natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice, organiziran s ciljem promicanja vatrogastva kod najmlađe populacije. Djeca su na zanimljiv način prikazala hrabre vatrogasce u vatrogasnim intervencijama, koristeći razne likovne tehnike.

Posjetitelji će moći razgledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva u četvrtak 18. i subotu 20. svibnja od 16 do 21 sat. U stalnom postavu nalaze se predmeti i povijesni dokumenti vezanih za razvoj hrvatskog vatrogastva od polovine 19. stoljeća do danas.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!