Vijesti / Kultura

LJETO U VARAŽDINU Sofija Cingula i Darko Rušec održat će koncert ove srijede

LJETO U VARAŽDINU Sofija Cingula i Darko Rušec održat će koncert ove srijede

U srijedu, 26. srpnja, u 20:30 sati u Atriju Starog grada održat će se koncert Sofije Cingule, mezzosopran, i Darka Rušeca, gitara.
U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u lapidariju Starog grada.

Sofija Cingula je glazbeno školovanje započela kao čelistica u klasi profesora Darija Milkovića na Glazbenoj školi u Varaždinu, nakon čega upisuje Solo pjevanje u klasi profesorice Darije Hreljanović. Od akademske godine 1995/1996. započinje studij Solo pjevanja u klasi prof. Sebastiana Vittuccia na Sveučilištu za glazbu i glumu u Beču.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Magisterij na smjeru Opera završava 2003. godine, a na smjeru Lied i Oratorij upisuje najprije u klasi proslavljene primadone Marjane Lipovšek, a zatim u klasi poznatog opernog prvaka, koncertnog umjetnika i skladatelja Roberta Holla, kod kojega, u akademskoj godini 2006/2007. uspješno završava i taj dio studija.

Koncertni i operni nastupi mezzosopranistice Sofije Cingule obuhvaćaju širok i raznolik repertoar – od rane glazbe sve do moderih praizvedbi suvremenih autora.

Darko Rušec je nakon završene srednje glazbene škole i gimnazije, upisao pedagoški smjer s glavnim predmetom Klasična gitara na Joseph-Haydn Konservatorium des Landes Burgenland u Eisenstadtu. Nakon diplome nastavlja se usavršavati na Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst u Grazu u klasi prof. Heinza Irmlera gdje je stekao drugu pedagošku diplomu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci