‘HINIM VARAŽDIN’ Izložba slika Darwina Butkovića ovog petka u Galeriji LUV

Samostalna izložba slika iz najnovijeg opusa Darwina Butkovića bit će predstavljena u Galeriji LUV (gornji kat robne kuće Konzum u Krklecovoj ulici u Varaždinu) u petak, 13. listopada, s početkom u 19 sati.

– Neobuzdano i intuitivno koristim primarne boje na površini platna. Nepravilne oblike boja discipliniram ‘gledanom linijom’. Crtežom na obojenoj plohi nagoviještam, ‘hinim’ pogled na grad – istaknuo je Darwin Butković uoči izložbe imena ‘Hinim Varaždin’.

Darwin Butković rođen je 24. travnja 1962. godine. Školu za primijenjenu umjetnost u Zagrebu završio je 1981. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ferdinanda Kulmera 1988. godine, te povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 1993. godine završio je poslijediplomski studij na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani.

Samostalno je izlagao na četrdesetak, a bio je i sudionik stotinjak kolektivnih izložbi. Dobitnik je više nagrada i odlikovanja za svoj rad na području vizualnih umjetnosti.

Izložba ‘Hinim Varaždin’ će biti otvorena do 29. listopada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije