Vijesti / Kultura

DANI PADOVCA 'Koncert u mraku' i 'Glazba u sumrak' 4. i 18. studenoga

DANI PADOVCA 'Koncert u mraku' i 'Glazba u sumrak' 4. i 18. studenoga

Dva koncerta bit će održana u sklopu programa pod nazivom 'Dani Padovca', najavljuje Koncertni ured Varaždin.

Riječ je o događanjima pod nazivom 'Koncert u mraku' i 'Glazba u sumrak'.
 
'Koncert u mraku' održat će se 4. studenoga s početkom u 19.30 sati na Sceni Zvonimira Rogoza. Ulaz je besplatan.

Nastupaju Jelena Štefanić (sopran), Sofija Cingula (mezzosopran), Vojin Perić (glumac), Ivana Godec Vinceković (klavir) i Darko Rušec (gitara).

- Dvojica hrvatskih skladatelja, Ivan Padovec i Antonio Smareglia, dijele istu sudbinu: pred kraj života izgubili su vid. Koncertni program sastoji se od solo pjesama tih autora. Prošlogodišnji provjereni koncept, u kojem će dio koncerta biti održan u potpunom mraku, autori i izvođači nastavljaju i ove godine čime publici omogućavaju percepciju glazbe lišenu velikih vizualnih podražaja i efekata – upravo onako kako su je osjećali i njeni autori kad su je, krajem života, stvarali i izvodili - stoji u najavi.

Koncert 'Glazba u sumrak' održat će se 18. studenog u Velikoj koncertnoj dvorani Palače Erdödy (Glazbena škola u Varaždinu) s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Program čine djela I. Padovca, M. Giulianija i G. Rossinija, a izvode ih 19th Century Guitar Duo – Michele Constantini i Alessandro Radovan Perini.

- 19th Century Guitar Duo čine gitaristi Michele Costatini i Alessandro Radovan Perini, koji u središte svojih istraživanja i izvođenja stavljaju europski repertoar 19. stoljeća za dvije gitare, koristeći izvorne instrumente toga razdoblja - poziva Koncertni ured Varaždin.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!