Vijesti / Kultura

Varaždinski folklorni ansambl nastupa 18. studenog u Poljani Biškupečkoj

Varaždinski folklorni ansambl nastupa 18. studenog u Poljani Biškupečkoj

Varaždinski folklorni ansambl (VFA) održat će u subotu, 18. studenog, samostalni cjelovečernji koncert u društvenom domu u Poljani Biškupečkoj.

VFA će na koncertu izvesti izbor koreografija pjesama i plesova Hrvatskog Zagorja i Međimurja iz svog bogatog repertoara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Publika će između ostalog vidjeti koreografiju 'Črna gora, javorek zeleni', nagrađenu 3. nagradom na Festivalu folklorne koreografije 2012. godine te koreografiju 'Zrasla nam je hruškica', s kojom je VFA 2015. godine osvojio prvo mjesto na državnom susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu, a u travnju 2016. godine izveli su je i u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Obje koreografije potpisuje Pjerino Hrvaćanin, osnivač i umjetnički voditelj ansambla. Koncert u Poljani Biškupečkoj uz Pjerina Hrvaćanina pripremili su i uvježbali plesni voditelj Tim Hrvaćanin te voditelj tamburaške sekcije Matija Auker.

VFA će koncert izvesti s djelomično pomlađenim sastavom. Naime, ovaj će koncert ujedno biti prvi nastup za brojne nove članove koji su se ansamblu pridružili ove jeseni. VFA puno pažnje posvećuje temeljitoj edukaciji novih plesača, pjevača i svirača koji uče i vježbaju kod stručnih voditelja s dugogodišnjim iskustvom.

Želja ansambla je da u kulturnim sadržajima mogu uživati svi žitelji na području grada Varaždina te da se kulturna događanja ne održavaju samo u centru grada. Upravo će se zato koncert održati u Poljani Biškupečkoj u suradnji s lokalnim mjesnim odborom.

Koncert počinje u 17 sati, a ulaz je besplatan.

Članovi VFA pozivaju sve mještane Poljane Biškupečke, Jalkovca, Biškupca, Varaždina i drugih okolnih mjesta da im se pridruže u večeri pjesme i plesa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci