Vijesti / Kultura

PROMOCIJA NA DALJINU Ines Hrain predstavila svoja književna djela u Australiji

PROMOCIJA NA DALJINU Ines Hrain predstavila svoja književna djela u Australiji

U organizaciji Mreže hrvatskih pisaca Melbourne i Darebin Ethnic Communities Councila, u prostorijama općine Darebin u Melbourneu, u večernjim satima protekle srijede, predstavljena je hrvatskoj zajednici Melbournea, video linkom, hrvatska književnica iz Varaždina Ines Hrain.

Ovo je bilo drugi put nakon nekoliko mjeseci da je Mreža hrvatskih pisaca Melbournea, video linkom predstavila nekog od hrvatskih pisaca i tako premostila ogromnu udaljenost između Hrvatske i Australije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Publici u Melbourneu obratila se najprije djelatnica općine Darebin Katarina Brozović Bašić, koja je istakla važnost tih predstavljanja, kako za Hrvate u Australiji, kojima se na taj način približava kulturni život Hrvatske, tako i za pisce iz Hrvatske, koji na taj način stječu čitatelje i na njima najudaljenijem kontinentu. Katarina Brozović Bašić istakla je i spremnost općine Darebin da bude i dalje pokroviteljem takvih i sličnih kulturnih događanja u Melbourneu.

O Ines Hrain, nakon toga govorio je Vladimir Jakopanec, koji je osmislio i vodio cijeli program, istakavši važnost književnice Ines Hrain za kulturni život Varaždina i Hrvatske. Ona sa svojih pet objavljenih romana, definitivno pripada među 'najplodnije' varaždinske pisce.

O romanima Ines Hrain, s posebnim osvrtom na njen posljednji krimi roman Švedska grenčica, govorio je novinar, pisac i publicist Mate Bašić, koji je Ines Hrain svrstao među ponajbolje hrvatske pisce kriminalističkog romana, iako se Ines Hrain bavi i drugačijim žanrom u svojim ostalim romanima.

Dijelove iz romana Švedska grenčica nadahnuto su čitali Petar Gelo, Olgica Mostić i Mate Bašić. Vladimir Jakopanec nakon toga postavio je niz zanimljivih pitanja spisateljici Ines Hrain, na koja je ona spontano i ponekad vrlo duhovito odgovarala.

Pitanja su stizala i iz redova publike, te je tako ovo predstavljanje video linkom završilo na vrlo živ i zanimljiv način, a Ines Hrain ostala je hrvatima iz Melbournea u najboljoj uspomeni, što dokazuje i broj njenih prodanih knjiga.

Organizatori ovoga predstavljanja, još jednom su iskoristili prednosti današnjih tehnoloških mogućnosti, te na praktičan način, bez velikih troškova, približili Hrvatsku i njene istaknute ljude hrvatskim iseljenicima koji žive tisućama kilometara od svoje domovine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci