Vijesti / Kultura

USPJEŠNO GOSTOVANJE Izložbu GMV-a u Sofiji pogledalo 7366 posjetitelja!

USPJEŠNO GOSTOVANJE Izložbu GMV-a u Sofiji pogledalo 7366 posjetitelja!

Siječanj je mjesec kada se rezimiraju rezultati poslovanja iz prethodne godine, pa se tako i u Gradskom muzeju Varaždin trenutačno priprema izvješće o radu i realiziranim programima u 2017. godini. Jedan od programa koji govori o uspješnoj protekloj godini varaždinskoga muzeja je gostovanje izložbe Veliki hrvatski majstori 20. i 21. stoljeća u Bugarskoj, u Nacionalnoj galeriji u Sofiji.

Prema podacima te ustanove, od 31. svibnja do 27. kolovoza 2017. godine, koliko je izložba Gradskog muzeja Varaždin tamo bila otvorena, razgledalo ju je 7366 posjetitelja, po čemu se može reći da je ovaj program međunarodne/međumuzejske suradnje u potpunosti uspješno ostvaren, i to i u organizacijskom smislu a i po posjećenosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izložba Veliki hrvatski majstori 20. i 21. stoljeća osmišljena je isključivo kao gostujući program Gradskog muzeja Varaždin u inozemstvu, kojim se predstavlja najbolje od hrvatske likovne umjetnosti toga razdoblja.

Među 70-ak radova, slika, skulptura i crteža, zastupljeni su najveći hrvatski autori, čija se djela nalaze u fundusu Galerije starih i novih majstora varaždinskoga muzeja.

Izložba je prvotno 2014. predstavljena u Beču, u Palači Porcia, zatim 2015. u Budimpešti, u Galeriji Vigadò, te u Bratislavi, u Palači Ministarstva kulture Slovačke Republike, a nakon Sofije u tijeku su dogovori i za njezina daljnja gostovanja.

Svako dosadašnje predstavljanje izložbe u ovima četirima europskim prijestolnicama realizirano je u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova RH, Ministarstvom kulture RH, hrvatskim veleposlanstvima u Austriji, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj te državnim tijelima, ministarstvima i drugim institucijama u tim zemljama.

Za ovaj izložbeni projekt Gradski muzej Varaždin dobio je 2016. godine Posebno priznanje za najbolju međunarodnu/međumuzejsku suradnju, koje mu je dodijelilo Hrvatsko muzejsko društvo.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci