Vijesti / Kultura

Noć muzeja 26. siječnja: Oružje, preparirani kukci, glagoljaška baština...

Noć muzeja 26. siječnja: Oružje, preparirani kukci, glagoljaška baština...

U petak, 26. siječnja, Hrvatsko muzejsko društvo s brojnim hrvatskim muzejima među kojima je i Gradski muzej Varaždin, po trinaesti put, organizira manifestaciju Noć muzeja.

Sve izložbe možete pogledati u vremenu od 18 do 24 sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program

U Starom gradu možete pogledati izložbu Kulturnopovijesnog odjela, oni će izložiti predmete iz varaždinske povijesti, zbirke cehova, stakla, satova, oružja, moda od 18. do pol. 20. st., ambijentalne sobe u slogu renesanse, baroka, rokokoa, klasicizma, bidermajera, historicizma i secesije.

U palači Herzer Etmološki odjel održat će izložbu varaždinskog prirodoslovca Franje Košćeca. Moći ćete vidjeti prikaz biologije kukaca i njihovih staništa na temelju prepariranih primjeraka, modela i fotografija

U palači Herzer također će se održati pokretna izložba plakata o knjižnoj glagoljaškoj baštini autorice dr. sc. Anice Vlašić-Anić, koja je od 2013. gostovala u nekoliko gradova, zbirka je dopunjena dvjema originalnim glagoljskim pergamenama iz varaždinskog kapucinskog samostana.

Palača Sermage rezervirana je za izložbu 'Sunčica Tuk - Retrospektiva'. Izložba će obuhvatiti sve faze slikarskog djelovanja autorice, počevši od školovanja na zagrebačkoj ALU, gdje je diplomirala slikarstvo 1971., do danas, s naglaskom na bitan aspekt njezina koncepta: procesualnost, zasnovanoj na primarnoj, hermetičnoj i reduktivnoj formi.

 

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!