Vijesti / Kultura

Izložba slika Nataše Vuković 12. siječnja u Galerijskom centru Varaždin

Izložba slika Nataše Vuković 12. siječnja u Galerijskom centru Varaždin

U petak, 12. siječnja, u Galerijskom centru Varaždin održat će se otvorenje izložba slika Nataše Vuković pod nazivom 'Komercijalizacija straha'. Izložba počinje u 19 sati.

Nataša Vuković, rođena je 1986. godineu Osijeku. 2012. godine završava diplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti  u Zagrebu na nastavničkom odsjeku, smjer slikarstvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tokom studija se usavršavala na dva studijska boravka u Sloveniji i SAD-u.Od 2010. član HDLU-a Zagreb.

Samostalne izložbe:

2016. Komercijalizacija straha (Bure baruta), galerija Kazamat, Osijek

2012. Stvarnost je bajka, Galerija Marisall, Zagreb, Hrvatska

2011. The borrowed signs, The Miller Gallery, IUP, USA

- Osnovna ideja je propitivanje materije i njene trajnosti odnosno o simbiozi prirodnog i umjetnog, života i smrti. Skrivenog no u isto vrijeme ogoljenog sadržaja. Ideja je proizašla od pokrivanja tj. umatanja plastičnom ambalažom i proviranja onoga što je ispod. Šminka i najlon su preuzeli ulogu maske. Najlon kao nerazgradiva materija pod kojom tijelo poprima apstraktne forme i poprima izgled mrtvoga no ipak na morbidan način privlači. Pokrivanje kao skrivanje no istovremeno i egzibicionizam koji prikazujem  kroz seriju autoportreta. Da li su naši strahovi samo originalno naši? Ili su društveno producirani? Što oblikuje naše strahove? Samo su neka pitanja na koja vizualno želim dati odgovor sukobljavajući se ujedno sa svojim strahovima - stoji u najavi izložbe.


 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci