NOĆ MUZEJA Postav Zavičajnog muzeja razgledalo više od 400 posjetitelja

Više od 400 posjetitelja sudjelovalo je na manifestaciji ‘Noć muzeja’ u Zavičajnom muzeju Varaždinske Toplice. Zbog povećanog zanimanja vrata Muzeja ostala su otvorena i duže od planiranog.

– Stigli su nam posjetitelji iz svih dijelova Varaždinske županije, ali i okolnih. Posebno nas je razveselio dolazak grupe izviđača s njihovim voditeljima iz Lepoglave. S obzirom na broj posjetitelja, ali i na dojmove koje su podijelili s nama vezano uz programe koje smo organizirali u sklopu ‘Noći muzeja’, možemo biti itekako zadovoljni ovogodišnjom izvedbom ove popularne manifestacije – poručila je Spomenka Vlahović, ravnateljica Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice.

A u Muzeju su se potrudili posjetiteljima pripremiti vrhunski doživljaj muzejskog postava.

Naime, u sklopu programa ‘Otvorena vrata Muzeja’ posjetitelji su mogli razgledati arheološki postav antičkog naselja Aquae Iasae, arheološkog lokaliteta koji se nalazi u centru Varaždinskih Toplica.

U postavu su izloženi najvažniji arheološki nalazi ovog antičkog naselja. Kako postav prati ambijentalna glazba i moderna 3D vizualizacija antičke baštine, doživljaj antičkog naselja bio je još upečatljiviji.

Program je uključivao i razgledavanje nove izložbe pod nazivom ’80 godina Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice’.

Jednako tako organizirano je i stručno vodstvo kroz arheološki postav Muzeja te Galeriju ‘Toplissa’. Cilj stručnog vodstva bio je predstaviti publici najvažnije antičke eksponate arheološkog lokaliteta Aquae Iasae i predstaviti novootvorenu Galeriju ‘Toplissa’ s prigodnom izložbom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije