Vijesti / Kultura

Gradski vijećnik Bruno Ister (SDP) ne odustaje od kafića u predvorju Kina Gaj

Gradski vijećnik Bruno Ister (SDP) ne odustaje od kafića u predvorju Kina Gaj

Unatoč opširnom odgovoru koji je upravo na upit SDP-ova gradskog vijećnika Brune Ister pripremila zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica, Ister je i na 8. sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina ponovo postavio isto pitanje: Zašto predvorje Kina Gaj nije u najmu?

Tema je to koju je Ister načeo već u listopadu prošle godine, na 5. sjednici Gradskog vijeća, da bi ju ponovo aktualizirao i na 7. sjednici Gradskog vijeća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> Ister o predvorju Kina Gaj: 'Aquamarina više nema, zašto je taj prostor prazan?'

- Nije sporno da se provode brojne aktivnosti i da se nastoji da kino radi što bolje, sve je to lijepo i dobro. Isto tako je lijepo i dobro da se riješe vlasnički odnosi, koji su preduvjet za rješavanje svih ostalih pitanja. No moje pitanje bilo je usmjereno na 80.000 kuna koje se godišnje gube na toj gradskoj poziciji, bez obzira radi li se tu u gradu direktno ili o gradskoj ustanovi - rekao je Bruno Ister na 8. sjednici Gradskog vijeća.

Dodaje Ister kako se ekscesi koje Malenica navodi u odgovoru javljaju i kod drugih ugostiteljskih objekata, kako se moglo srediti i električne instalacije, a na kraju bi profitirali i građani i grad.

- Zanima me zašto se to i dalje gura pod tepih? - pitao je Ister.

Osim financijske dobiti, na 7. sjednici istaknuo je Ister kako je kafić Aquamarine imao i pozitivan utjecaj na emocionalan život Varaždinaca.

> NAKON 26 GODINA Aquamarin zatvara vrata, Pučko učilište ima drugačije planove

- I isto tako me zanima naš prostor kafića Aquamarin, dakle bivšeg kafića Aquamarin i dalje stoji prazan, gubimo novce na toj poziciji. Ta pozicija je bila prirasla srcu Varaždincima i nosila određeni prihod Gradu. Dakle i tu isto ne znamo da li je išta pokrenuto po tom pitanju, nakon mojeg pitanja. Eto. Hvala, to bi bilo sve - Isterovo je pitanje sa 7. sjednice Gradskog vijeća.

Malenica u svom odgovoru ukazuje na nespojivost rada kina i kafića kakav je bio Aquamarine te prije svega ističe kako je rad Aquamarinea ometao rad kina.

Dodala je i kako gradsko kino mora biti društveni prostor, a predvorje kina biti nastavak takvog poimanja kina.

- Nije zadaća ustanova kojima je osnivač Grad Varaždin, a koje su neprofitne, zarađivati na nečemu što ustanovama nije primarna djelatnost, a pod svaku cijenu - napisala je Malenica.

Sam kraj njezina odgovora na pitanje vijećnika Istera ipak je ponudio kompromis: Moguće je da u predvorju bude kafić, no kafić koji će biti u službi kina, ne obrnuto.

Cijeli odgovor možete pročitati na poveznici u nastavku: Odgovor zamjenice varaždinskog gradonačelnika Sandre Malenice na pitanje gradskog vijećnika Brune Istera.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci