Vijesti / Kultura

NAJAVA Mjuzikl 'Prošlih pet godina' 9. veljače u varaždinskom HNK

NAJAVA Mjuzikl 'Prošlih pet godina' 9. veljače u varaždinskom HNK

Mjuzikl 'Prošlih pet godina' suvremenog američkog autora Jasona Roberta Browna bit će uskoro premijerno izveden na varaždinskim kazališnim daskama.

Premijera je najavljena za petak, 9. veljače, u 19.30 sati na Velikoj sceni, dok su reprizni termini 10., 11., 12. i 13. veljače u isto vrijeme.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o mjuziklu koji je prvi puta izveden u Chicagu, a ubrzo postavljen i na Off-Broadwayu i West Endu, podsjećaju iz varaždinskog HNK.

Mjuzikl je, dodaje se, dobitnik nagrade za najbolju glazbu i tekst mjuzikla pod nazivom 'Drama Desk'. Igra se po cijelom svijetu (SAD, Njemačka, Velika Britanija, Španjolska, Švedska, Danska, Norveška, Finska, Irska, Poljska), a 2014. godine mjuzikl je doživio i filmsku premijeru.

- Režije hrvatske inačice ove popularne ljubavne priče, nabijene emocijama, smijehom i suzama, prihvatila se redateljica Lea Anastazija Fleger, varaždinskoj kazališnoj publici poznata po režiji predstave Bog masakra. Komorni je to mjuzikl, čiju radnju nose samo dva lica, to su Cathy i Jamie. U glavnoj se ženskoj ulozi odlično snašla te će svoj pjevački talent ponovno dokazati Hana Hegedušić, dok će u alternaciji ulogu Jamiea tumačiti Igor Barberić i Ivan Čuić. Svakako treba napomenuti i šesteročlani bend: klavir, violina, gitara, dva violončela i bass koji će kroz nekoliko glazbenih  žanrova i 'zaraznih' melodija pratiti kompletnu priču - stoji u najavi mjuzikla

Rezervirajte svoje karte i doznajte zbog čega se o ovom mjuziklu već neko vrijeme priča u epitetima te uživajte u povratku mjuzikla u varaždinsko kazalište.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci