Vijesti / Kultura

Otvorenje izložbe Bojana Koštića 17. veljače u Galerijskom centru Varaždin

Otvorenje izložbe Bojana Koštića 17. veljače u Galerijskom centru Varaždin

U subotu, 17. veljače, u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba Bojana Koštića pod nazivom 'Shinrin-yoku' s početkom u 12 sati.

- Cijela ideja serije Shinrin-yoku bazira se na poslovici 'Od šume se ne vidi drvo' koja je doslovce prevedena u medij fotografije, odnosno interpretirana je vizualnim jezikom. Ova serija fotografija želi ukazati na greške u našoj percepciji stvarnosti i svijeta u kojem živimo - često doživljavamo stvari oko nas u skupinama, kategorijama i većim strukturama zbog čega se događaju (često nepravedne) generalizacije, a ne shvaćamo da strukture ne opstaju bez individualnih elemenata koje ih sačinjavaju - stoji u najavi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bojan Koštić rođen je 1988. godine u Koprivnici gdje završava srednju školu. Upisuje Hrvatske studije gdje je magistrirao na odsjeku kroatologije te je stekao titulu magistra edukacije i kroatologije.

Paralelno studira i latinski jezik i književnost te stječe titulu prvostupnika hrvatstkog latiniteta. Tijekom studija bavio se novinarstvom te je pisao članke, eseje, osvrte i recenzije za mnoge književne časopise i novine.

Osnivač je i glavni tajnik Udruge Pod galgama u sklopu koje je i postavio autorsku predstavu Krležin ljubavni kviz te ostvario neke kulturne projekte na temu Krležinog stvaralaštva.

Suradnik je knjige Krležin europski furiosum koju je udruga Pod galgama. Aktivni je član udruge maMUZE. Osnivač i koordinator Forumaudruga nezavisne kulture FUNK.

Radi kao kustos i tehnički suradnik u udruzi Atelieri Koprivnica. Bavi se fotografijom, videografijom, dizajnom i performansom.

Do sada izlagao na nekoliko skupnih izložbu te je ostvario jednu samostalnu izložbu fotografija te je autor nekoliko performansa (Posljednja večera 2016., Klanjanje, Molitva, Zissuru, Aplauz, Gdje su naše želje nestale?, Akcija!).

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!