Vijesti / Kultura

'MY DAILY LIFE' Otvorenje izložbe Jasminke Končić 1. ožujka u Galerijskom centru

'MY DAILY LIFE' Otvorenje izložbe Jasminke Končić 1. ožujka u Galerijskom centru

U četvrtak, 1. ožujka, s početkom u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba Jasminke Končić 'My daily life (as wife and mother)'.

'My Daily Life (as Wife and Mother)' Jasminke Končić je integralni dio njenih propitivanja tema vezanih uz prirodu žene i nametnutih joj višestrukih životnih uloga unutar diskursa kontinuiranog služenja smještenog u nišu tradicionalno nedodirljivih predrasuda. Služenja ponekad plaćenog, a ponekad i ne u cjeloživotnom bizarnom performansu. Izložba se bavi honoriranjem svakodnevnih, često obezvrijeđenih poslova unutar domaćinstva nužnih kako bi ono funkcioniralo. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jasminka Končić (1973. Zagreb) diplomirala je grafiku u klasi profesora Miroslava Šuteja na ALU u Zagrebu 1997. godine. Godine 2012. magistrirala je kiparstvo u klasi profesora Alena Ožbolta na poslijediplomskom studiju na ALUO u Ljubljani. Iste godine upisuje doktorski studij iz područja modnog dizajna na NTF u Ljubljani na temu Upotrebe odjeće i jezika mode u suvremenoj umjetnosti.

U svojim radovima kroz medij tekstila propituje njegovo konotativno značenje u području suvremene umjetničke prakse. Arhetipska povezanost tekstila i žene švelje, domaćice i majke osnova je većine njenih radova. Za svoj likovni i pedagoški rad više je puta nagrađivana.

Izložba ostaje otvorena do 15. ožujka.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci