Vijesti / Kultura

'DIMNJAČAR' Komedija Ljubomira Kerekeša ove će subote doživjeti 1250. izdanje

'DIMNJAČAR' Komedija Ljubomira Kerekeša ove će subote doživjeti 1250. izdanje

Kultna komedija 'Dimnjačar' će u subotu, 3. ožujka, na velikoj sceni varaždinskog HNK u 20 sati, u okviru ovogodišnjeg kazališnog festivala 9. Tjedan smijeha, doživjeti svoje jubilarno 1250. izdanje!

Naime, varaždinski glumac i redatelj Ljubomir Kerekeš režirao ju je i premijerno izveo 15. veljače 1992. godine i od tada s njom gostuje diljem cijele Hrvatske i u susjednim zemljama. To što će je publika sutra gledati po 1250. puta čini je najizvođenijom predstavom u hrvatskoj kazališnoj povijesti. Predstava je nagrađivana na festivalima u Puli, Novalji, Županji i Omišlju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Legendarne dimnjačarske priče i dogodovštine ispričane jednostavnim jezikom jednostavnog čovjeka vrlo lako uspostavljaju komunikaciju s publikom. Tako protagonist ove monodrame, dimnjačar Štef koji dolazi na pauzu, neprestance mami iz gledateljstva salve smijeha, ne dopuštajući mu da se bar na čas odmori.

Tekst predstave napisao je Mirko Kelek, a adaptirao je Ljubomir Kerekeš (te napravio scenografiju, kostimografiju, a uz Dragutina Novakovića je autor songova). Majstor rasvjete je Marijan Štrlek.



Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci