Vijesti / Kultura

PREMIJERA Ljubavna drama 'Fantomska nit' od četvrtka u Kinu Gaj!

PREMIJERA Ljubavna drama 'Fantomska nit' od četvrtka u Kinu Gaj!

Ljubavna drama 'Fantomska nit' dolazi u Kino Gaj! Riječ je o ostvarenju redatelja Paula Thomasa Andersona, a u glavnim ulogama su Daniel Day-Lewis, Lesley Manville i Camilla Rutherford.

Film će se prikazivati u tri navrata, 8. ožujka u 18 sati i 10. i 11. ožujka u 20 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijena ulaznice je 20 kuna, a dobna granica je 15 godina.

Više o filmu 'Fantomska nit'

U londonskom svijetu mode 1950ih godina, beskompromisni krojač čiji intrigantni karakter tumači Daniel Day-Lewis, dobija narudžbu s kakvom se dotada nije susreo: kreirati odjeću za pripadnike visokog društva te samu kraljevsku obitelj. Iako uloga krojača iz 50ih godina prošlog stoljeća, sama po sebi možda ne djeluje dovoljno grandiozno za posljednju ulogu u karijeri trostrukog dobitnika Oscara za najboljeg glumca, prije no što ovjesi svoje glumačke cipele o klin, Daniel Day-Lewis još će jednom oduševiti svojom fantastičnom transformacijom. Njegova karakteristična posvećenost i potpuna predanost liku na velika platna donosi filmsku priču dostojnu povlačenja sa scene. Lik kojeg tumači karizmatični je krojač beskonačne kreativno-stvaralačke niti, no ograničenih socijalnih vještina. Njegova fantomska nit zasigurno će zaintrigirati publiku i uvesti ju duboko u život Londona druge polovine dvadesetog stoljeća.

Na filmu Fantomska nit, nagrađivani glumac Daniel Day-Lewis i glasoviti redatelj Paul Thomas Anderson obnavljaju svoju kreativnu suradnju deset godina nakon rada na Bit će krvi (2007.), za veliku završnicu u Day-Lewisovoj karijeri. Ovaj zlatni dvojac na istom projektu obećava mnogo pa je sigurno da će i ovog puta filmskoj publici skrojiti nešto veličanstveno.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!