Vijesti / Kultura

Predstavljanje knjige 'Žetva u polju otrova' u četvrtak u Gradskoj knjižnici

Predstavljanje knjige 'Žetva u polju otrova' u četvrtak u Gradskoj knjižnici

Dana 22. ožujka u Studijskoj čitaonici Gradske knjižnice i čitaonice 'Metel Ožegović' u Varaždinu s početkom u 19 sati održat će se svečano predstavljanje knjige 'Žetva u polju otrova' autora Ante Guge.

Knjigu će predstaviti Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada 'PUMA', Stjepan Adanić, 'ratni gradonačelnik' Varaždina, Tugomir Orak, predsjednik varaždinskog književnog društva, Ante Gugo, autor knjige, i Ljudevit Cikač, moderator.

Organizatori predstavljanja knjige su Udruga veterana 7. gardijska brigada 'PUMA' i Despot infinitus.

Udruga veterana 7. gardijska brigada 'PUMA' poziva sve zainteresirane da prisustvuju svečanom predstavljanju.

O knjizi 'Žetva u polju otrova'

- Cijeli ovaj roman prožet je grčevitom borbom: za obitelj i njezinu egzistenciju, za vjeru, nacionalni identitet, čast, ponos, za goli život, a u konačnici i za teritorijalni integritet i slobodu domovine. Iako je riječ o fikciji, čitatelj ima dojam da su i likovi, i mjesta, i radnja uzeti iz tegobne povijesti jedne stvarne obitelji koja je proživjela   turbulentna vremena 20. stoljeća. Upravo ta iznimna djelotvornost fikcije te uvjerljivo pripovijedanje glavna su kvaliteta ovoga romana. Uvjerljivosti i kvaliteti romana pridonosi i to što autor svoje likove oblikuje karakterističnim govorom pa se jedni služe standardnim jezikom, drugi slengom, a treći ikavsko-štokavskim idiomom Dalmatinske zagore. (Neće ti ođe pivci zapivati. Ođe ti samo pijevci pjevaju.) Iako napisan u maniri naturalističkih romana, prepun detaljnih opisa ratnih strahota i tragičnih sudbina, ovaj roman nije lišen optimizma: nasuprot užasu, kroz njega se kao lajtmotiv provlači slika mirnog, idiličnog života te nada i ljubav - o knjizi je rekao Žarko Ivković.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!