Vijesti / Kultura

KONCERT Učenici i profesori Glazbene škole otputovali u Ravensburg

KONCERT Učenici i profesori Glazbene škole otputovali u Ravensburg

Rano jutros, učenici i profesori varaždinske Glazbene škole otputovali su u Ravensburg, gdje će sa svojim kolegama iz tamošnje glazbene škole u subotu, 7. travnja, održati veliki koncert i zajedničkim snagama izvesti 'Genesis suitu' britanskog skladatelja Tolge Kashifa.

Glazbena škola u varaždinskom gradu prijatelju Ravensburgu već nekoliko godina organizira u travnju Classic kamp na kojem sudjeluju i učenici varaždinske škole koja ove godine slavi 190.godina postojanja,  a ta je suradnja iznjedrila i zajednički glazbeni projekt koji će biti najprije predstavljen u subotu publici u Ravensburgu, a tjedan dana kasnije, 14. travnja i na varaždinskom Korzu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Put Njemačke u dva autobusa krenuli su danas članovi Mješovitog zbora Glazbene škole, njih 60, te dio gudačkog i puhačkog orkestra. Učenici će tako svojepraznike iskoristiti radno za stjecanje novih znanja i prijateljstva, a već sutra ujutro očekuju ih probe kako bi sve bilo spremno za koncert u subotu.

- Kompozicija koju će izvesti naši i učenici iz Ravensburga grandiozno je djelo skladatelja mlađe generacije koji je toliko bio
impresioniran pjesmama grupe The Genesis da je skladao suitu za simfonijski orkestar izbor. Suita je višestavačno djelo, a svi stavci su imena pjesama grupe - Land of Confusion,The Ripples, Mad Man Moon, Fading Lights, Undertow/Blood On the Rooftops. Prekrasno je to djelo, iznimno prigodno za mlade, te odlično orkestrirano.

Ipak, interpretacija ove suiteje iznimno je zahtjevna, no riječ je o motivirajućoj i lijepoj glazbi pa su naši učenici zdušno krenuli u pripreme za izvođenje djela. Prekrasni tekstovi, promjene mjere, krasne melodije i bogatstvo boja te registara iziskuju veliki trud i kod profesionalnih glazbenika. Veseli nas što su visoko postavljeni ciljevi još više motivirali naše učenike. Vjerujem da će publika biti zadovoljna kako u Ravensburgu tako i našem Varaždinu - naglasio je Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu, koji je zajedno s učenicima i profesorima otputovao u Ravensburg, dodajući kako su varaždinski mladi glazbenici na probama u svojoj školi zvučali odlično, a u narednih nekoliko dana u 750 kilometara udaljenom njemačkom gradu zajedno sa svojim kolegama kao pravi profesionalci finalizirat će pripreme za izvedbu, ali i već se pripremati za uzvratni posjet gostiju iz Ravensburga Varaždinu idućeg tjedna.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci