Vijesti / Kultura

'NEVIDLJIVE' Dokumentarac o nevidljivim životinjama 17. travnja u Kinu Gaj

'NEVIDLJIVE' Dokumentarac o nevidljivim životinjama 17. travnja u Kinu Gaj

Vodeći se za tim da ne postoji malen i nebitan, već jedan jedini život, redateljica Andrea Čakić i montažerka Iva Blašković s izvrsnom ekipom s HRT-a napravile su dokumentarni film 'Nevidljive'.

- Film je o nevidljivim životinjama i ljudima koji su ih odlučili vidjeti kako kaže sama autorica pa nastavlja: 'One su svuda oko nas, samo što ih ne primjećujemo, jer su nevidljive, prikrivene. One sada imaju drugi oblik, oblik hrane, odjeće, kozmetike - zato i ne znamo da su tu. One su nase sugrađanke, jer žive iza zidova industrijskih farmi na periferiji naših gradova, iza onih visokih zidova, a mi ih nikad ne vidimo, jer izlaze samo jednom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I u ovom filmu one će ostati više manje nevidljive, jer iza tih zidova ne dopušta se snimanje, ne dopušta se suosjećanje. Zato će za Nevidljive govoriti ljudi koji su ih odlučili vidjeti, ne kao proizvode, već kao svjesna bića koja pate, raduju se i žele živjeti, baš kao i mi. Protagonisti dokumentarca ispričat će nam kako uspjevaju bez konzumiranja životinjskih proizvoda biti vrhunski sportaši, putovati po svijetu, uživati u hrani i svom životu, poštujući tuđi - stoji u najavi.

Ulaz u kino Gaj u Varaždinu u utorak, 17. travnja, u 17.30 sati bit će besplatan zahvaljujući Pučkom otvorenom učilištu Varaždin i kinu Gaj koji su ustupili dvoranu, web trgovini 'Pusti otok' iz Varaždina koja organizira prikazivanje te sponzoru 'Vegefino' iz Čakovca.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci