FOTO Ugledna muzikologinja Zdenka Weber obilježila 45 godina rada i djelovanja

U Skupštinskoj dvorani Županijske palače jučer je koncertom sopranistice Lidije Horvat Dunjko, 45 godina rada i djelovanja obilježila poznata hrvatska muzikologinja dr.sc. Zdenka Weber, koja je i jedan dio svog radnoga vijeka provela u diplomaciji, točnije u Berlinu i Beču, a poznata je i po svojem iznimno cijenjenim kritičarsko-publicističkim djelovanjem.

Svečanosti su prisustvovali mnogi ugledni uzvanici, ispred Varaždinske županije kao organizatora posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, zatim zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin, predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac, saborski zastupnik Mario Habek, poznati hrvatski operni pjevač Ronald Braus, baletni umjetnik Dinko Bogdanić, te niz profesora glazbene umjetnosti i kulture kao i mnogi drugi.

Pozdravivši sve okupljene ispred domaćina te organizatora posebna savjetnica župana Natalija Martinčević je naglasila kako ovim obilježavanjem počinje otvaranje sezone kulturnih zbivanja u Županijskoj palači.

– Nema ljepšega početka od obilježavanja ovako vrijednoga jubileja. Prateći rad gospođe Weber shvatila sam kako se radi o iznimnoj osobi. Osobi koja je osim u svojoj struci, veliki dio radnog vijeka odradila i u diplomaciji te je s te pozicije promovirala naš grad i našu Županiju. Organizacija ovoga koncerta je samo mali dio zahvale za njezin predani rad i za sve što je postigla. Želim joj puno sreće i uspjeha u daljnjim aktivnostima, jer je naša Zdenka itekako aktivna – rekla je Natalija Martinčević.

O Zdenki Weber govorio je i mr.sc. Ernest Fišer, publicist i književni kritičar koji je naglasio da se radi o našoj sugrađanki koja je još za života ušla u plejadu znamenitih Varaždinaca. Zahvalivši se svima na dolasku, dr.sc. Zdenka Weber je poručila kako je uvijek bila za kulturu, obrazovanje i znanost, sve što se moglo raditi i afirmirati.

– Uvijek treba nastojati biti kulturan, biti radišan i biti discipliniran, a to sam ja uvijek bila. No, koristim priliku da se zahvalim Varaždinskoj županiji na organizaciji, posebnoj savjetnici župana Nataliji Martinčević za realizaciju ovog obilježavanja. Hvala svima na dolasku, izuzetno sam sretna i zadovoljna – rekla je.

Nakon prigodnih govora, koncert je održala hrvatska sopranistica Lidija Horvat Dunjko, dobitnica mnogih državnih i međunarodnih priznanja, a nastupila je i Lucija Spevec, sopran, inače učenica Glazbene škole Varaždin koja svoje školovanje uskoro nastavlja na Bečkom sveučilištu za glazbu i dramsku umjetnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije