DANI SMIJEHA Komedija ‘Strogo kontrolirani vlakovi’ u subotu u Kinu Gaj!

Ove godine od 2. do 6. svibnja Kino mreža u suradnji s Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) donosi smijeh u 20 gradova diljem Hrvatske kao proslavu Dana smijeha uz čehoslovačke komedije! Gledamo tri čehoslovačka novovalna klasika. Ako volite dobar humor i dobru satiru, želite odati počast velikanima europskog modernizma i smijati se do suza, svakako dođite na Dane smijeha u Kino mreži!

U subotu, 5. svibnja, u Kinu Gaj možete pogledati čehoslovačku romantično komičnu dramu ‘Strogo kontrolirani vlakovi’, početak je u 18 sati.

Cijena ulaznice je 10 kuna.

Više o filmu ‘Strogo kontrolirani vlakovi’

Film je 1967. i 1968. osvojio brojna priznanja i nagrade u Čehoslovačkoj i u svijetu, a najveći uspjeh bio je Oscar za najbolji strani film 1968. godine. S vremenom, film je postao jedan od najcjenjenijih filmova češke, ali i svjetske kinematografije. Tako je, primjerice, godine 1982., u anketi koju je organizirao UNESCO, uvršten u popis sto najvećih djela svjetske kinematografije, a godine 2005., ponovno kao jedini češki film, našao se na ljestvici sto najboljih filmova svih vremena američkog časopisa Time.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije