Habijan još jednom pozvao građane da uključe Varaždin: ‘Grad treba promjenu’

Damir Habijan, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina održao je konferenciju zajedno sa svojim kandidatima za zamjenike Sanjom Zember i Denisom Čupićem te kandidatom za listu Gradskog vijeća Vjeranom Strahonjom ispred 2. zgrade FOI-a.

– Nezadovoljstvo naših građana odašilje najvažniju poruku: promašene politike gradskih vlasti. Želimo Varaždin u kojem će nas na ulazu u grad umjesto bala dočekati moderne poslovne zone. Nadamo se Varaždinu kojim ćemo se ponositi zbog tradicijskih zanata i turističke ponude. Želimo osnivanje Ureda za EU fondove zbog većeg apliciranja na njihovo korištenje – rekao je Damir Habijan, kandidat za gradonačelnika Grada Varaždina.

Dodaje kako Varaždin mora brinuti za umirovljenike, starije i nemoćne te da se mora isticati kulturnim i sportskim sadržajima za sve generacije.

Habijan i Čupić ističu kako su u programu ponuđena konkretna rješenja.

Prioritet mora biti obrazovanje u sinergiji s gospodarskim programom, ističu, a nužna je i energetska obnova dječjih vrtića te hitna adaptacija vrtića u Koprivničkoj ulici na kojoj se još uvijek nalaze azbestne ploče.

Također navode i IT industriju, zelenu industriju i logistiku kao prioritet te vraćanje HŽ infrastrukture i rješavanje problema Kučanske rampe.

Vjeran Strahonja naglasio je kako Varaždin mora biti grad reda, grad ugodan za život, koji ne isključuje niti jednu kategoriju stanovnika, grad koji je usmjeren na gospodarske aktivnosti i ima svoj društveni život, a nema onih koji su isključeni i marginalizirani.

– Jasno je da je gospodarstvo preduvjet svega. Problem je pusta gradska jezgra, problem je 4 tisuće naših sugrađana, koji putuju dnevno u Zagreb, naselja koja su postala spavaonice. Za to služi naš gospodarski program.

Dodaje kako se nada da će na mjestu 2. zgrade FOI-a biti jedan dio urbanog kampusa te da će u Varaždinu biti 8 tisuća studenata na različitim studijima i institucijama i kako je bitno da studenti budu u gradu, a ne negdje na periferiji ili izvan grada.

– U mojem dijelu programa ja sam se zalagala za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za sve Varaždinke i Varaždince, stoga pozivam sve građane da glasaju za tim koji nije opterećen prošlošću, koji će raditi u interesu građana i gradonačelnika koji je moralna i časna osoba i koji ima viziju i strategiju kako Varaždin treba izgedati u budućnosti – rekla je Sanja Zember.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije