Vijesti / Vino i hrana

izvan hladnjaka

Gdje odlažete krumpir? Maknite ga što dalje od luka!

Gdje odlažete krumpir? Maknite ga što dalje od luka!
Ilustracija

Zaustavit ćete tako truljenje krumpira i propadanje hrane...

Krumpir je namirnica koja se može jesti svaki dan u različitim oblicima, a dobar je za zdravu prehranu. Ali kako pravilno spremiti krumpir da se ne bi pokvario nakon dva tjedna? Trebali biste krumpire spremati u hladan i mračan prostor jer zbog svjetla i vrućine postat će zelen i gorak. Najbolja mjesta za spremanje su smočnica, ormar, podrum ili garaža.

Iako krumpir treba malo hladniju temperaturu, nemojte ga spremati u hladnjak. Hladnoća će dovesti do mijenjanja krumpirove škrobi u šećer te će se promijeniti okus i boja. Krumpir držite suhim i što dalje od luka! Voda i vlaga potiču klijanje pa se krumpir brže kvari i trune. Plinovi iz luka također prouzročuju brže truljenje, propadanje i klijanje. 

Nemojte micati klice iz krumpira sve do pripreme za kuhanje da biste zaustavili ranije propadanje i održali krumpir tvrdim i zrelim.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6027

Reci što misliš!