Vijesti / Vino i hrana

brzi i fini

Keto keksići savršeni za predbožićno vrijeme: Uživajte u slatkom bez debljanja

Keto keksići savršeni za predbožićno vrijeme: Uživajte u slatkom bez debljanja
Ilustracija

Miris maslaca, vanilje i badema koji se širi iz pećnice pun je pogodak u ovo zimsko doba...

Keto prehrana jedna je od popularnijih dijeta današnjice, a bazira se na smanjenom unosu ugljikohidrata i povećanom unosu zdravih masnoća, kako bi se tijelo dovelo u stanje ketoze, u kojem energiju proizvodi iz masti.

S obzirom da je izbjegavanje ugljikohidrata keto imperativ, pronašli smo na blogu Kirbie's cravings keksiće kojima ćete zasladiti predbožićno vrijeme, a istovremeno podržati i ketogeni način prehrane. Vrlo su jednostavni za pripremu.

Sastojci:

110 grama maslaca (omekšanog)
200 grama bademovog brašna
eritritol (prirodni zaslađivač) količina po želji 
100 grama komadića čokolade bez šećera
mahuna vanilije

Postupak:

Miksajte maslac i eritritol dok skroz ne razradite maslac. Dodajte sjemenke iz mahune vanilije (razrežite mahunu na pola i sastružite sjemenke) i nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine.

Potom umiješajte komadiće čokolade. Dobivenu smjesu prebacite na stol i razvaljajte na otprilike dva centimetra debljine, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata. Potom izvadite i razvaljate na debljinu od oko pola centimetra.

Kada bi hodali modnom pistom, čupavci bi bili totalna ekstravagancija: ljepotani u čoko-koko bundicama

Pećnicu zagrijte na 170 Celzijevih stupnjeva  i pecite 15-ak minuta, odnosno dok keksići ne poprime zlatnožutu boju na rubovima. Kada ih izvadite još će biti mekani, no ne brinite se. Stvrdnut će se i postati hrskavi kako se budu hladili.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video