JESENI U INAT NA TANJURU ŠPINAT!
Špinat je povrće bogato nutrijentima te bi se češće trebalo nalaziti na jelovnicima, kako odraslih tako i djece...
I dok vani vladaju sve nijanse sive, proljeće možemo uprizoriti na kuhinjskom stolu. Intezivno zelena boja juhe od špinata neodoljivo podsjeća na mladu proljetnu travu.
No, nije samo boja ono čim je ova juha bogata. Špinat obiluje nutrijentima izuzetno važnima za organizam u ovo doba godine. Bogat je vitaminima K i A, klorofilom, željezom i magnezijem.
Kod špinata je najbitnije da je svježe ubran, a skuhan se ne smije podgrijavati. S obzirom da je ova juha jako ukusna, za podgrijavanjem neće biti ni potrebe.
Jesenska ljepotica krem juha od bundeve: savršenstvo boje, okusa i mirisa!
Sastojci za četiri osobe:
2 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
1 veći krumpir
500 grama špinata (uklonite stabljike)
1 litra povrtnog temeljca
crni papar, sol
vrhnje za kuhanje
Postupak:
U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, a zatim češnjak. Dinstajte ih oko pet minuta, pazeći da češnjak ne zagori.
Dodajte krumpir narezan na tanke kolutove i usitnjene listove špinata te dinstajte par minuta, a potom zalijte povrtnim temeljcem, popaprite i posolite te kuhajte dok krumpir ne omekša - oko 15 minuta.
Juhu prelijte u blender, dodajte vrhnje (po želji) i miksajte dok ne postane kremasta. Izlijte ju u tanjure i ukrasite s par kapi vrhnja.
Dobar tek!
Članovi i posjetitelji Udruge ‘Međimurski samci’ Čakovec u nedjelju, 8. prosinca, ponovno su uživali u plesu, pjesmi, skečevima i dobrom raspoloženju, no ovog puta uz zaista humanitarnu notu
Dragutin Horvat poginuo je u petak zabivši se tegljačem u kuću obitelji Šipek u Murskom Središću. Njegov kolega tvrdi da mu je rekao kako se ne osjeća dobro, ali je ipak sjeo za volan
U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192.
Cilj provođenja savjetovanja je upoznavanje javnosti s nacrtom Odluke, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.
Učiteljice se tijekom mobilnosti posjetile kulturne znamenitosti Izmira, ruševine grada Efeza, kuću Djevice Marije te se upoznale s kulturom i gastronomijom Turske.
Reci što misliš!