Vijesti / Vino i hrana

LIJEK IZ PRIRODE

Med s kurkumom je najmoćniji antibiotik koji ni liječnici ne mogu objasniti

Med s kurkumom je najmoćniji antibiotik koji ni liječnici ne mogu objasniti
Ilustracija

Nevjerojatna svojstva i jedinstveni okus kurkume cijenjeni su i korišteni stoljećima...

Ovaj nevjerojatno zdrav intenzivno žuti začin nudi bezbroj ljekovitih svojstava, a uobičajeno se koristi u kineskoj, indijskoj i ajurvedskoj medicini.

Ljudi su koristili kurkumu za liječenje rana i posjekotina, problema s kožom, istezanje mišića, bolesti jetre, respiratornih problema i problema sa želucem, kao i probavnih problema, upala, infekcija i karcinoma.

Njezin aktivni sastojak, kurkumin, ima snažna protuupalna i antioksidacijska svojstva. Kurkuma se učinkovito bori protiv upale u tijelu, osteoartritisa, gastritisa, mikroba, čira na želucu, poboljšava rad mozga i pomaže kod Alzheimerove bolesti te pomaže u slučaju bezbroj drugih zdravstvenih problema.

'Kurkuma je glavni začin indijskog jela curry, mnogi smatraju da je najmoćnija biljka na svijetu u borbi protiv potencijalno kroničnih bolesti. Korist od kurkume nevjerojatno je velika i jako je istražena, trenutno je objavljeno više od 10 000 recenziranih članaka koji dokazuju koristi kurkume. To stavlja kurkumu na vrh popisa kao jednu od najčešće spominjanih ljekovitih biljaka u znanosti', dr. Josh Axe za The Life Hacker.

Evo kako pripremiti domaći antibiotik s kurkumom: 

  • 1 žlica kurkume
  • 100 grama meda

U staklenu posudu stavite sastojke i dobro promiješajte. Uzmite žlicu lijeka svakih sat vremena kada imate gripu. Nemojte ga odmah progutati, već ga ostavite da se rastopi u ustima. Drugi dan uzmite istu količinu, ali svaka 2 sata, i ponovite treći dan, uzimajući ga samo tri puta dnevno. Također ga možete staviti u čaj ili mlijeko.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video