Vijesti / Vino i hrana

VARAŽDINSKE BAROKNE VEČERI

VAŽNA VIJEST ZA GURMANE Dođite 27. rujna u atrij Starog grada i počastite svoje nepce biranim jelima iz Švedske

VAŽNA VIJEST ZA GURMANE Dođite 27. rujna u atrij Starog grada i počastite svoje nepce biranim jelima iz Švedske
VBV

Ulaznice za ovu gastronomsku poslasticu u idiličnom ambijentu varaždinskog Starog grada možete kupiti u Koncertnom uredu Varaždin.

Šveđani su poznati kao veliki gurmani, a osnovu njihove kulinarske kulture čine tradicionalni recepti iz kvalitetnih namirnica. Neka od jela moći ćete kušati, sutra u petak 27. rujna u 19.30 u varaždinskom Starom gradu na Hrvatsko-švedskoj gala večeri. Bit će to jedinstvena prilika za isprobavanje Köttbullar - mesnih okruglica, okriti što je to Raggmunk med stekt fläsk ili Pytt i Panna i kušanje švedskih slastica poput  Kanelbullara koje je i poznata spisateljica Astrid Lindgren opisala u svojim romanima.

- Predstavljanjem gastronomske ponude zemlje partner, želimo našim gostima omogućiti da osim upoznavanja švedskih glazbenika i glazbe, počaste i svoje nepce biranim jelima te skandinavske zemlje. Neizostavno naravno bit će i barokno pivo. S obzirom na ograničeni broj ulaznica, pozivamo gurmane da što prije obave rezervaciju i kupe ulaznicu - poručuju iz Koncertnog ureda Varaždin u kojem možete kupiti ulaznice po cijeni od 150 kuna za ovu gastronomsku poslasticu u idiličnom ambijentu varaždinskog Starog grada.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video