Vijesti / Vino i hrana

PRESTIŽ

Restorani Bernarda i Vila Toplissa iz Varaždinskih Toplica ponosni nositelji standarda Okusi varaždinskog kraja

Restorani Bernarda i Vila Toplissa iz Varaždinskih Toplica ponosni nositelji standarda Okusi varaždinskog kraja
Varaždinske Toplice

Restorani koji su nositelji standarda Okusi varaždinskoga kraja obvezni su tijekom cijele godine u svojem jelovniku imati najmanje dva jela s popisa gastronomske baštine Varaždinske županije.

Nakon seoskog turizma Đurina Hiža i restorana Diana u sastavu Minerve, ponosni nosioci standarda Okusi varaždinskoga kraja postali su i restorani Bernarda i Vila Toplissa. Njima je standard uručen u ponedjeljak, 16. rujna. Varaždinske Toplice sada se mogu pohvaliti činjenicom da svi restorani na području grada nose ovaj prestižni standard.

Restorani koji su nositelji standarda Okusi varaždinskoga kraja obvezni su tijekom cijele godine u svojem jelovniku imati najmanje dva jela s popisa gastronomske baštine Varaždinske županije, kao i najmanje četiri vina iz varaždinske regije.

- Enogastronomija je odličan način promocije nekog kraja. Ljudi vole ukusnu hranu, vrhunska vina, tradicionalne recepte i lokalne namirnice. Upravo je gastronomija jedan od razloga za dolazak u određenu destinaciju, a činjenica da su svi restorani u Varaždinskim Toplicama stvorili uvjete i stekli standard Okusi varaždinskoga kraja, u značajnoj mjeri može pridonijeti razvoju turizma u našem gradu. Svi koji dođu u Varaždinske Toplice sada osim u bogatoj povijesno-kulturnoj baštini i izvorima ljekovite vode, mogu uživati i u vrhunskim tradicionalnim gastro delicijama topličkih restorana, pripremljenih od ruku nekih od ponajboljih hrvatskih kuhara - ponosno je poručila Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

Odmah po stjecanju standarda, restorani Bernarda i Vila Toplissa, zajedno s još 10 restorana nositelja standarda Okusi varaždinskoga kraja, uključili su se u događanje 'Slatki okusi varaždinskoga kraja'.

Događanje će se po prvi puta održati od 20. rujna do 1. listopada, u vrijeme trajanja Varaždinskih baroknih večeri. Tijekom trajanja 'Slatkih okusa varaždinskoga kraja', građani će se po promotivnoj cijeni od svega 25 kuna moći počastiti slasticom i sljubljenim vinom, odnosno, pjenušcem.

Uz restorane Bernarda i Vila Toplissa u 'Slatke okuse varaždinskoga kraja' uključeni su i Zlatne gorice, Minerva i hotel Varaždin, restorani Palatin, Verglec, Garestin, August i Bedem, restoran i zalogajnica Šanjek i kavana Dora.

6402079790aacfe3666628a70806cb0d.jpg?v=2

5c5105334a6fdcdb094f26a72b180dcd.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video