Vijesti / Vino i hrana

GASTRONOMSKA BAŠTINA

Restorani Bernarda i Vila Toplissa iz Varaždinskih Toplica dva su nova nositelja standardna Okusi varaždinskoga kraja

Restorani Bernarda i Vila Toplissa iz Varaždinskih Toplica dva su nova nositelja standardna Okusi varaždinskoga kraja
Varaždinska županija

Slatki okusi varaždinskoga kraja naziv je događanja koje će po prvi puta održati od 20. rujna do 1. listopada 2019. godine u 12 restorana diljem Varaždinske županije.

Restorani Bernarda i Vila Toplissa iz Varaždinskih Toplica dva su nova nositelja standarda 'Okusi varaždinskoga kraja' koji ih, između ostaloga, obvezuje da u jelovniku tijekom cijele godine moraju imati najmanje dva glavna jela s popisa gastronomske baštine Varaždinske županije i najmanje četiri vina iz varaždinske regije.

Predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević čestitala je i uručila restoranima standard, te naglasila da je sa ova dva nova objekta u projekt trenutno uključeno 17 restorana. Kako je gastronomija jedan od najznačajnijih promotora, ali i razloga za dolazak u destinaciju, ovi restorani, s ponudom jela varaždinskog kraja spravljenih od lokalnih namirnica, važan su i presudan čimbenik očuvanja gastronomske baštine i razvoja turizma u čitavoj županiji.

Stoga će i ubuduće Varaždinska županija i Turistička zajednica podržavati projekt Okusi varaždinskog kraja i aktivno se uključivati u aktivnosti i promociju samog projekta i pojedinih nositelja standarda. 

- Slatki okusi varaždinskoga kraja naziv je događanja koje će po prvi puta održati od  20. rujna do 1. listopada 2019. godine u 12 restorana diljem Varaždinske županije. Po promotivnoj cijeni od svega 25 kuna građani se u tom razdoblju mogu počastiti slasticom i sljubljenim vinom, odnosno, pjenušcem - najavili su to danas, 16. rujna, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević i direktor TZ-a Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini na konferenciji za novinare u Restoranu Bernarda, u Varaždinskim Toplicama.

- Varaždinska županija puno svog truda ulaže u zaštitu i promociju naše tradicionalne gastronomije jer kao što znamo bez dobre gastronomije nema ni rezultata u turizmu - istaknula je Natalija Martinčević i pozvala građane da u desetak dana događanja iskoriste priliku i zaslade se i uživaju u Slatkim okusima varaždinskog kraja.

Uz nove nositelje standarda, restorane Bernarda i Vila Toplissa iz Varaždinskih Toplica, u Slatkim okusima varaždinskoga kraja sudjeluju: Zlatne gorice iz Gornjeg Kneginca, Hotel Minerva iz Varaždinskih Toplica, Restoran Palatin, Restoran i zalogajnica Šanjek, Hotel Varaždin, Restoran Verglec, Restoran Garestin, Kavana Dora, Restoran August i Restoran Bedem iz Varaždina.

Rezervirajte što prije svoje mjesto i uživajte u slatkim okusima varaždinskog kraja!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video