Vijesti / Vino i hrana

ZDRAVI POČETAK DANA

Zašto bi bilo dobro započeti jutro s đumbirom?

Zašto bi bilo dobro započeti jutro s đumbirom?
Ilustracija

Đumbir se često se naziva 'superhranom' jer ima sjajan učinak na naše zdravlje i jedinstvenog je okusa. Zato je odličan za buđenje i konzumiranje ujutro...

Iako je doručak jedan od najvažnijih obroka u danu, ponekad se namirnice mogu ponavljati i postati 'dosadne'. Osim ako u svoj doručak ne uvrstite i đumbir. 

Ova namirnica često se naziva 'superhranom' jer ima sjajan učinak na naše zdravlje i jedinstvenog je okusa. Evo kako đumbir možete uvrstiti u jutarnji obrok: 

1. Začinite jutarnju kavu ili čaj

Kava i đumbir čine sjajan duo u borbi protiv slobodnih radikala, pogotovo zato što je kava jedan od najvećih izvora antioksidansa. Da biste ujutro dobili ovaj zanimljivi napitak jednostavno dodajte mljeveni đumbir u kavu, jedna žličica na šalicu kave. Ova kombinacija je omiljena na Bliskom istoku, a osim što je odličnog okusa, može potaknuti i probavu.

2. Čaj od đumbira za pravu dozu vitamina C

Ovaj čaj popularan je zimi jer se treba zagrijati. Ne samo da će vas zagrijati, nego može i pomoći da smirite trbuh. Šalica toplog čaja bit će osobito korisna ako imate mučnine.

3. Marmelada od đumbira

Ovo možda nije najzdravija verzija, ali svakako nije ni tako loša. Uz maslac i kruh ovo će biti ukusna kombinacija.

4. Đumbir dodajte u smoothie

Ako volite popiti smoothie u jutarnjim satima, onda će đumbir biti odličan dodatak različitim kombinacijama bez obzira radi li se o povrću ili voću.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video