Vijesti / Vino i hrana

ZDRAVI 'BRODIĆI'

Brzo i lagano: Tikvice punjene mozzarellom i maslinama

Brzo i lagano: Tikvice punjene mozzarellom i maslinama
Ilustracija

Punjene tikvice su ukusan, jednostavan i zdravi ljetni obrok. Isprobajte ovaj zanimljiv recept i razveselite ukućane...

Sastojci: 

2 tikvice srednje veličine
8 kuglica svježe mozzarelle (ili oko 1/2 šalice bilo kojeg sira)
1 šalica cherry rajčica, prerezati ih po pola
8 zelenih maslina, bez koštica i prerezati ih na pola
maslinovo ulje
svježi bosiljak
krušne mrvice

Priprema: 

1. Pećnicu zagrijete na 170°C. Izrežite tikvice na pola prema dužini, izvadite dio središta. Dovoljno da u njih možete staviti druge sastojke. Stavite manji dio sira i maslina, zatim pospite maslinovim uljem, i dodajte papar i sol prema želji. Pecite oko 15 minuta. 

2. Zatim izvadite i dodajte ostatak mozzarelle, rajčice i masline. Prelijete s maslinovim uljem, dodajte krušne mrvice i bosiljak na vrhu i začine. Nemojte štedjeti!  

3. Pećnicu uključite na 230°C i pecite još 10-15 minuta. Kada krušne mrvice dobiju zlatnu boju, a sir se otopi, tikvice se gotove.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!