DELICIJA IZ VRTA
Nekad je manje više: Savršeno pečene tikvice vladarice su proljetnog stola
To što su izuzetno brzo gotove, ne umanjuje njihov značaj na stolu...
Pečene tikvice mogu biti samo glavno jelo, a u to ćete se uvjeriti kada ih, primjerice, servirate s komadom mesa, pa shvatite da ste ih pojeli, a meso je ostalo.
Za ispeći tikvice na žaru treba vam maksimalno 20 minuta vremena, a ovo su sastojci koje ćete pritom koristiti. Za dvije osobe pripremite:
4 manje tikvice
žlicu maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
papar, sol, chilli,
timijan
peršin list
pola limuna
Priprema:
Ako su tikvice domaće ne morate ih guliti, a ako nisu ogulite ih. Po dužini ih narežite, pazeći da su debljine otrpilike pola centimetra. Posloite ih i ostavite par minuta da puste vodu.
Zagrijte grill tavu i posložite tikvice. Smanjite vatru i pecite ih sa svake strane dvije-tri minute pa prebacite na tanjur. Pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, limunov sok i začine te prelijte preko tikvica.
Uz ovako pečene tikvice odlično ide svježi sir s kiselim vrhnjem i mladim lukom. Želite li 'podebljati' obrok, na grill tavi na kojoj ste pekli tikvice ispecite pileća prsa.
Najnovije
-
Prva zajednička suradnja FOI-ja i tvrtke Siemens Energy bit će ostvarena kroz predavanja, radionice, stručnu praksu studenata i istraživačke projekte.
-
'Savez znači da Hrvatsku razvijamo gospodarski po uzoru na hrvatski sjever', rekao je predsjednik Nezavisne platforme Sjever Matija Posavec...
-
Radovi se izvode u cilju sprečavanja izlijevanja potoka...
-
Bravo, Mateja!
-
'Taj gorući problem pogađa više od 2000 naših sugrađana tog dijela grada', smatra gradska vijećnica i predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a...
Reci što misliš!