Vijesti / Vino i hrana

ZLATNA KAPLJICA

Udruga vinogradara i voćara 'Pinta' iz Novog Marofa svečanom sjednicom obilježila 20 godina djelovanja

Udruga vinogradara i voćara 'Pinta' iz Novog Marofa svečanom sjednicom obilježila 20 godina djelovanja
Grad Novi Marof

Udruga je ove godine dobila predsjednicu Ankicu Kuzmić koja je zamijenila dosadašnjeg predsjednika Dragutina Košćaka.

Udruga vinogradara i voćara 'Pinta' iz Novog Marofa, u petak, 17. svibnja, u Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin' svečanom sjednicom obilježila je 20 godina djelovanja, a po broju članova i aktivnostima jedna je od najjačih udruga na ovim prostorima.

Udruga je ove godine dobila predsjednicu Ankicu Kuzmić koja je zamijenila dosadašnjeg predsjednika Dragutina Košćaka, koji se zbog zdravstvenih razloga odlučio povući, iako će i dalje ostati aktivan član Udruge.

- Najbrojnija smo udruga i zajedno svake godine slavimo Zlatnu kapljicu te smo zajednica s pregršt zlatnih medalja i kvalitetnih vina. Udruga broji 156 aktivnih članova i uvijek smo tu da zabavimo građane za Martinje, za doček Nove godine u podne, a organiziramo i ostale manifestacije, koje naravno zahtijevaju financijsku podršku Grada i Turističke zajednice - kazala je Kuzmić koja je tom prilikom istaknula neke probleme s kojima se Udruga susreće, a to su, osim financijskih problema, bolest zlatna žutica koja je poharala brojne vinograde, ali i brojna papirologija s kojom se 'mali' proizvođači vina susreću prilikom traženja financijskih poticaja, tako da se, naglasila je Kuzmić, ne upuštaju u to.

No, predsjednica je potvrdila kako razmatraju mogućnost da se ujedine i naprave veću i jedinstvenu udrugu te tako lakše zajedno nastupaju.

- Uz Turističku zajednicu, Udruga Pinta je glavni promotor grada Novog Marofa u svim organizacijama uz podršku gradske uprave. Udruga je prošla mnoge edukacije i ponosan sam što sam jedan od osnivača Udruge koja je prezentaciju voća i vina dovela na visoku razinu. Sudjelujemo na svim izložbama unutar županije i šire, a napravili smo puno posjeta vinogradarima po cijeloj Hrvatskoj. Udruga s velikim uspjehom i dalje radi i nadam se da će i dalje biti nositelj svih događanja u gradu - zaključio je Ivica Šantek, zamjenik gradonačelnika Novog Marofa.

Uz svečanu sjednicu na kojoj su podijeljene zahvalnice zaslužnim članovima, ustanovama, udrugama, sponzorima i donatorima, postavljena je i prigodna izložba te, naravno, degustirano vino novomarofski vinogradara.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video