Vijesti / Vino i hrana

JESTE LI ZNALI?

Ovo su pogreške koje činite dok kuhate tjesteninu!

Ovo su pogreške koje činite dok kuhate tjesteninu!
Ilustracija

Najtradicionalniji način da se jede svježa tjestenina je da se poštuju proporcije...

Korištenje previše umaka, uporaba gotovog sira, samo su neke od najčešćih pogrešaka koje kuhari rade kada pokušavaju stvoriti autentični talijanski okus tjestenine, piše Dailymail

- Predlažem da uvijek slijedite vrijeme ispisano na paketu. Svježa tjestenina je najbrža. Tu govorimo o samo dvije minute. U usporedbi sa špagetima, makaronima treba puno dulje, od 10 do 11 minuta. Kada imate veliku svježu tjesteninu, okus je već unutra. Potrebno je samo dodati kapljicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja i posuti malo parmezana.

Ako želite poboljšati okus, onda možete upotrijebiti umak, ali samo u maloj žličici. Ljudi često pogriješe dodajući previše umaka. Najtradicionalniji način za stvaranje odlične tjestenine je poštovati proporcije. Tjestenina je kraljica, a umak je samo alat - kazala je kuharica Antonella Rana

Također, nikada ne smijemo dodavati ni ketchup. Kada je riječ o umaku od rajčice, možete se poigrati s više povrća, kao što je češnjak, luk, mrkva, celer, ali i ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video