Vijesti / Vino i hrana

OVE SUBOTE NA MESAPU

REGIONALNI PLAC Zdravo, friško i domaće iz OPG-ova sjeverozapadne Hrvatske

REGIONALNI PLAC Zdravo, friško i domaće iz OPG-ova sjeverozapadne Hrvatske
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Arhiva/eMedjimurje

Prvi Regionalni plac održat će se ove subote, a očekuje vas četrdesetak OPG-ova s bogatom ponudom domaćih proizvoda

Kako bi se ponuda visokokvalitetnih domaćih proizvoda obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava na jednom mjestu približila i prezentirala potrošačima osmišljen je projekt Regionalnog placa.

Njime je predviđeno da se na Mesapu u Nedelišću, tijekom godine, održi 4-6 prodajno-izložbenih sajamskih priredbi koje će okupljati OPG-ove iz sjeverozapadne Hrvatske. Tako će se prvi Regionalni plac održati već ove subote, 6.travnja, u vremenu od 10 do 17 sati, a kako odaziv izlagača nadilazi očekivanja, u sajamskoj dvorani Mesapa Nedelišće trebalo bi se predstaviti četrdesetak sudionika ovog zanimljivog događaja.

Uz više od dvadeset međimurskih OPG-ova, snažno će biti zastupljena i obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva iz Varaždinske županije koja će imati 13 izlagača, dok ih ukupno još desetak stiže iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Virovitičko-podravske županije. Tako veliki odaziv rezultirao je time da će se na izlagačkim stolovima naći brojni domaći proizvodi visoke ekološke vrijednosti poput povrća, voća, raznih vrsta brašna i ulja, sireva i drugih mliječnih proizvoda, suhomesnatih proizvoda, meda, kolača, sjemenja, raznih sokova,zdravih napitaka, vina, voćnih rakija i svega ostalog što je domaće, friško i zdravo.

Svima koji znanja i iskustva ovakve proizvodnje žele primijeniti u svojem vrtu ili polju, predavanje o Mjesečevom sjetvenom kalendaru, od 11 sati održat će poznata eko-uzgajivačica Bernarda Orehovec.

Uz bogatu ponudu velikog broja izlagača, za posjetitelje su predviđeni i razni drugi sadržaji. Tako se, u sklopu Regionalnog placa, od 12 sati održava i riblji piknik na kojem će se pripremati razni specijaliteti, a poslastica dana je šaran na rašljama. Sve to živom svirkom začinit će Tamburaški sastavi Svirci i Taliri. Predstavit će se i međimurski ribiči, pa će tako svoj rad prezentirati međimurski Savez športskih ribolovnih društava, a profesionalnu ribolovnu opremu izložiti će hrvatski reprezentativci iz ŠRD-a Klen Sveta Marija. U ovoj prigodi moći ćete doznati više i o castingu, disciplini u kojoj se udicom gađa meta. Za najmlađe posebno će atraktivno biti pecanje šarana iz velikog bazena.

Ukoliko ste među onima koje vole i cijene domaće, friško i zdravo svakako posjetite Regionalni plac na prostorima Mesapa u Nedelišću, ove subote od 10 do 17 sati. Za sve posjetitelje ulaz je besplatan. Portal Varaždinski.hr narednih će dana ukratko predstaviti  sudionike sajma te popratiti sve sajamske aktivnosti.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video