NOVO U GRADU

Varaždin dobio svoj prvi penthouse ‘lokal’, sestre Valentina i Magdalena otvorile Zalogajnicu na ‘krovu’ Elektre

Varaždin je dobio i svoj prvi 'penthouse' restoran, na 4. katu Elektrine zgrade otvorena je zalogajnica Elektra, koja će po popularnim cijenama radnim danom nuditi gablece.

Sestre Valentina Krpeta i Magdalena Cikač spojile su ljubav prema
hrani i ugostiteljstvu i u jedinstvenom ambijentu, na
zadnjem katu Elektrine zgrade otvorile Zalogajnicu.

– Nije nam se više dalo delati za druge, pa smo preuzele stvari u
svoje ruke – kroz smijeh ističe Magdalena Cikač.

Na poziv ljudi iz varaždinskog HEP-a bacile su se u akciju,
otvorile tvrtku, a nekoliko mjeseci kasnije i Zalogajnicu
Elektra
u Kratkoj ulici. Ulaz je u zgradi Elektre,
pa liftom na čevrti kat. Ponedjeljak je bio prvi radni dan, a
posla nije nedostajalo.

– Nije nam teško, znamo i volimo to raditi, a cijeli život
kuhamo, stoga nismo puno razmišljale o ovom projektu. Trudit ćemo
se svaki dan pripremati fina i dobra jela, od najboljih domaćih
namirnica – istaknula je Valentina Krpeta.

Zalogajnica će raditi svakim radnim danom od 6 do 14 sati, a u
ponudi su tradicionalna ‘gablec jela’, domaće
pauze, spremljene od hrane s lokalnih obrta i OPG-ova.
Mesnica Novotny je glavni dobavljač mesna i
mesnih prerađevina, a za povrće su zaduženi lokalni OPG-ovi.

U kuhinji smo taman zatekli Maju Košić iz OPG-a
Košić iz Krkanca.

– Moramo si mi domaći međusobno pomagati, jedino tak možemo
opstati. Magdalenu i Valentinu znam dugo, naravno da ćemo pomoći
ovu našu domaću zalogajnicu – ističe Maja. 

U ponedjeljak je na meniju bio vinski gulaš i svinjsko pečenje s
kašom, u utorak primjerice sekelji gulaš i pileći batak/zabatak s
mlincima, a u srijedu špek fileki. Uz gablece koje se svakodnevno
može naručiti i pojesti – bečki i pommes frites, ćevape, ali i
razne sendviče, salate s tunom i piletinom. 

– Želimo ljudima dati jednostavna jela, obilnijih porcija da se
ljudi mogu najesti. Mislimo da to nedostaje Varaždinu – rekla je
Valentina.

Zalogajnica funkcionira po principu samoposluživanja,
a jednostavno je i zgodno uređena. Prvi je
to varaždinski lokal na vrhu zgrade, s pogledom na ulice
grada, Milkovićevu i Režekovu te Braće Radića.

– Ne sumnjamo da ćemo uspjeti, ovaj prvi dan je potvrda da
ljudima treba ovakvo mjesto, a pozivamo sve Varaždince radnim
danom, na pravi domaći gablec – zaključila je Magdalena Cikač.

Dobra klopa, domaće namirnice, prihvatljive cijene i ljubazne
gazdarice, sve je što čovjeku treba za dobru pauzu. 


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije