Vijesti / Vino i hrana

ŽENA U VINSKOM SVIJETU

SANJA STRUČIĆ Ludbrežanka kojoj je vinarija život: 'Predrasude o ženama u vinskom biznisu često su me nasmijale'

SANJA STRUČIĆ Ludbrežanka kojoj je vinarija život: 'Predrasude o ženama u vinskom biznisu često su me nasmijale'
Facebook

Vinarku Sanju Stručić u vinski je biznis uveo otac. Danas vinarija Stručić njeguje tri i pol hektara vinograda, a uskoro na tržište izbacuju novu premium liniju vina.

Žene u vinskom svijetu, nasljednice obiteljskih biznisa, vinarke i enologinje brinu se o kvaliteti vina, stanju u podrumu, vode posao, marketinške aktivnosti i svojim radom i vinom sve više osvajaju publiku i otvaraju nova tržišta.

Ljubav prema vinu je nasljedna, u vinogradima su provele djetinjstvo, a za Poslovni.hr su otkrile i kako se snalaze u biznisu u kojem uglavnom dominiraju muškarci.

Vinarku Sanju Stručić u vinski je biznis uveo otac. Danas vinarija Stručić njeguje tri i pol hektara vinograda, a uskoro na tržište izbacuju novu premium liniju vina. 

- Rad u vinariji ne doživljavam kao posao, vinarija je moj život. Iz svoje troje djece crpim snagu za prisutnost u svim segmentima proizvodnje vina, od proljetne rezidbe do srca konzumenata. Svojevrsna prekretnica u vinariji desila se 2000. kad se i suprug Tomislav odlučio posvetiti obiteljskom poslu. Odonda do danas mi smo kao prst i nokat, zajedno i u proizvodnji, marketingu, prodaji i razvoju. Time rušim predrasude o ženama u vinskom biznisu kojih je dakako bilo, ali me nikada nisu omele, dapače više puta su me i nasmijale - objašnjava Stručić.

- Kruna mojeg rada je proizvedeni pjenušac koji je publika odlično prihvatila. Kušanjem i upoznavanjem naših vina ljudi upoznaju i ludbreško vinogorje koje je još uvijek u povojima i zaista mi je gušt raditi na promociji tog vinogorja. Oko Uskrsa na tržište izbacujemo i premium liniju vina od graševine, rajnskog rizlinga i chardonnaya. Obiteljski biznis širimo kontinuiranim ulaganjima, u segmentu vinogradarstva slijedi novi nasad rajnskog rizlinga, a u podrum su nam stigle i nove drvene bačve - napominje Stručić.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video