Vijesti / Vino i hrana

IZLOŽBA VINA

Vinogradari i podrumari, pozor, u tijeku su prijave za Izložbu vina 'Vinea 2019'

Vinogradari i podrumari, pozor, u tijeku su prijave za Izložbu vina 'Vinea 2019'
Ilustracija

Uzorci vina za izložbu zaprimati će se u zgradi Općine Vinica (Marčan, Vinička 5, I.kat) u slijedećim terminima: u subotu 23. veljače od 14 do 20 sati te u nedjelju, 24. veljače, od 10 do 18 sati.

Udruga vinogradara 'Vinea' Vinica pod pokroviteljstvom Općine Vinica organizira 19. Izložbu mladih vina 'Vinea 2019' te poziva sve vinogradare i podrumare da i ove godine izlože svoja vina.

Uzorci vina za izložbu zaprimati će se u zgradi Općine Vinica (Marčan, Vinička 5, I.kat) u slijedećim terminima: u subotu 23. veljače od 14 do 20 sati te u nedjelju, 24. veljače, od 10 do 18 sati.

Za uzorak vina potrebno je predati 3 boce po 1 litru vina ili 4 boce (butelje) po 0,75 litara vina. Boce moraju imati ili vlastitu etiketu proizvođača ili podatke o proizvođaču rukom napisane i naljepljene na bocu.

Na izložbi se može sudjelovati sa miješanim, bijelim i crvenim te sortnim vinima.

Svaki sudionik izložbe prilikom predaje uzoraka vina uplaćuje kotizaciju od 100,00 kuna po uzorku vina koji želi dati na ocjenjivanje i izložbu dok kotizacija za članove Udruge iznosi 70,00 kuna te će prilikom predaje uzoraka biti moguće obnoviti članarinu za 2019. godinu.

Ocjenjivanje zaprimljenih uzoraka vina vršiti će komisija sastavljena od renomiranih enologa iz regije te svaki uzorak dobiva odličje prema odluci stručne komisije.

Izložba vina održati će se 9. ožujka (subota) 2019. godine, a otvorenje će biti u 12,00 sati u velikoj dvorani u zgradi Općine Vinica. Za vrijeme trajanja izložbe moći će se degustirati sva nagrađena i izložena vina.

Organizatori će zaslužena odličja podijeliti vinogradarima na Vinskom balu koji će se održati u subotu, 16 .ožujka, s početkom u 19 sati, a cijena ulaznice, u koju su uključeni večera s pićem, iznosi 100 kuna.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!