Vijesti / Vino i hrana

ZAPOČELE pripreme za URBANOVO

URBANOVO 2019. Festival pušipela od 17. do 19., a Dani otvorenih podruma 24. i 25. svibnja

URBANOVO 2019. Festival pušipela od 17. do 19., a Dani otvorenih podruma 24. i 25. svibnja
S. Mesarić

Uskoro kreće i postavljanje signalizacije za kuće za odmor pa će posjetitelji Urbanovog, uz odlična vina, moći imati i vrhunski smještaj

Voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Štrigova te vrsni organizator, animator, kreator, moderator i znalac, Josip Mikec obznanio je kako su započele službene pripreme za ovogodišnje dane vina u županiji Zrinskih ‘Urbanovo 2019.’, najveće vinarske i enogastronomske priredbe u ovom dijelu Europe.

Mikec kaže kako je sigurno da događanja započinju Festivalom pušipela koji će biti od 17. do 19. svibnja u sportskoj dvorani u Štrigovi. Ovome će prethoditi sada već respektabilno ocjenjivanje vina, a slijede Dani otvorenih podruma na Međimurskoj Vinskoj cesti 24. i 25. svibnja.

Ova događanja bit će popraćena brojnim kulturno-umjetničkim, zabavnim i gastronomskim programima na više lokacija, ali Štrigova i Sveti Urban ostaju središta Urbanova 2019. koje će prema Mikecu biti na najvišoj organizacijskoj razini. Kada smo u Štrigovi i u turizmu u ovom najljepšem dijelu Domovine, doznajemo kako uskoro kreće postavljanje smeđe signalizacije za označavanje destinacija kuća za odmor.

A kuće za odmor su nova, atraktivna i kvalitetna ponuda Turističke zajednice i privatnih iznamljivača, i ugodna prilika za one posjetitelje Urbanovoga koji ovdje žele ostati nekoliko dana, da imaju ugodan, zapravo vrhunski smještaj u samom središtu odvijanja Urbanovog koje će posjetiteljima ponuditi najbolja međimurska, a samim time i hrvatska pa i svjetska vina.

Kuće za odmor uistinu su lijepe građevine u naljepšim predjelima štrigovskog vinogorja, bogato su opremljene, a po cijenama su vrlo pristupačne za sve koji uistinu žele provesti nekoliko nezaboravnih dana u ‘raju na zemlji’ - Hortusu Croatiae.

Naznake su kako je sve više onih koji se žele baviti ovakvim vidom turizma, a sadašnji vlasnici kažu kako se ne mogu potužiti na broj prodanih dana u svojim kućama za odmor kakvih je zasad desetak. Mikec i autor ovog članka odabrali su svoje favorite, no sve imaju puno izazovnih detalja, a svima je zajednička blizina vinskih kuća i Terma Sveti Martin, a niti Čakovec nije daleko.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!