Vijesti / Vino i hrana

VINO GODINE

VINA JAKOPIĆ Pušipelu Izborne berbe bobica 2017. 10. mjesto na natjecanju za Vino godine

VINA JAKOPIĆ Pušipelu Izborne berbe bobica 2017. 10. mjesto na natjecanju za Vino godine
PR foto / Kult Plave Kamenice

Vina Jakopić i njihov Pušipel Izborna berba bobica 2017.​ osvojili su 10. mjesto na trećem izboru Kulta Plave Kamenice za Vino godine​

Obitelj Jakopić iz Železne Gore blizu Štrigove bavi se vinarstvom od 1908. godine, a njihov Pušipel Izborna berba bobica 2017.​ osvojio je 10. mjesto na trećem izboru Kulta Plave Kamenice za Vino godine, u kojem su žiri činili sommelieri, vinski kritičari i wine buyeri za restorane i hotele.​

Uzgajaju za Međimurje uobičajeni sortiment bijelog grožđa: pušipel, sauvignon, graševinu, silvanac, rajnski rizling, kao i ponešto crnih sorti.

Jakopići su u središte hrvatske vinske javnosti prvi put došli lani, kad su na Decanterovim Svjetskim nagradama osvojili platinastu medalju za Graševinu Prestige iz 2015. godine. Ove ih je godine Decanter nagradio zlatom za Pušipel, izbornu berbu bobica iz 2015.

jakopic-pusipelU oba je slučaja riječ o bogatim, visokokoncentriran slatkim vinima, sa snažnim kiselinama i s nevjerojatno raskošnom i egzotičnom aromatikom.

Svjetski uspjeh obitelji Jakopić još je jedan dokaz da Bregovita Hrvatska može proizvoditi predikatna vina najvišeg svjetskog ranga.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video