Vijesti / Vino i hrana

ZA CIJELU OBITELJ

Blagdanska torta bez pečenja oduševit će cijelu obitelj, a gotova je začas

Blagdanska torta bez pečenja oduševit će cijelu obitelj, a gotova je začas
Ilustracija

Zašto prljati pećnicu i protvan, ako možemo dobiti ovakav desert bez muke...

Božić nije Božić bez prepunog blagdanskog stola, a to može mnogima zadati glavobolje. Srećom, postoje recepti za koje ne moramo napraviti kaos u kuhinji, a oduševit će sve generacije. 

Jedan takav je i ova čokolada torta bez pečenja koju mogu napraviti i najveći kulinarski amateri. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sastojci: 

maslac
225 grama čokolade
225 g slatkog punomasnog vrhnja
2 žličice mljevenog espressa
1/4 žličice soli
kakao

Priprema

Manji i dublji protvan namastite maslacem i obrubite papirom za pečenje. 

Malo otopite čokoladu na laganoj vatri, a u drugi lončić srednje veličine zagrijte vrhnje. Dodajte espresso i dobro promiješajte s vrhnjem. Kada je vrhnje vruće, maknite s vatre i dodajte malo soli. 

Lagano otopljenu čokoladu dodajte u vrhnje i polako miješajte čitavo vrijeme. Smjesta mora biti potpuno ujednačena i svi se sastojci moraju stopiti. 

Kada dobijete takvu masu sve prelijte u pripremljeni protvan željene veličine (što je veći protvan to će tanje biti kriške torte). Prekrijte najlonskom folijom i stavite u frižider na par sati, a idealno preko noći. 

Pri serviranju možete posipati tortu kakaom ili mrvicama, ukrasiti je božićnim zvjezdicama ili bilo čime drugim. 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!