Vijesti / Vino i hrana

mlado, svježe i mirisno

Uspješno predstavljena mlada vina šest međimurskih vinarija pod zajedničkim nazivom MLADO MEĐIMURJE!

Uspješno predstavljena mlada vina šest međimurskih vinarija pod zajedničkim nazivom MLADO MEĐIMURJE!
Light komunikacije

Zašto mlado vino? Zašto Mlado Međimurje? Tradicija u Međimurju postoji već dugi niz godina jer je rizvanac vino koje najveću čar ima upravo dok je mlado, svježe i mirisno

Jesen nam donosi predivne boje, okuse i mirise. Ove nam je jeseni stiglo i nešto potpuno novo, MLADO Međimurje! 

Inspirirani poznatim svjetskim vinskim regijama koje svake jeseni predstavljaju svoja mlada vina, međimurski vinari domaćoj su javnosti premijerno predstavili šest etiketa mladih vina. Kultura prezentiranja i uživanja u mladim vinima posebno je popularna u Austriji i Francuskoj. 

Mlada vina zamišljena su kao pitka, lagana i osvježavajuća, a upravo je to odlika svih šest novih etiketa Mlado Međimurje. Riječ je o iznimno lijepim, elegantnim, lepršavim vinima s nižim postotkom alkohola. 

David Štampar, Tea Dvanajščak, Marko Cmrečnjak, Petar Kocijan, Denis Kunčić i Nenad Preiner mlada vina kreirali su svatko sa svojim osobnim pečatom. Da se od sorti silvanac zeleni, rizvanac, chardonnay, sauvignon, pinot bijeli i muškat žuti mogu dobiti zanimljiva mlada vina, na iznimno uspješnoj promociji potvrdili su enolog Miodrag HruškarSiniša Lasan, sommelier i ocjenjivač na natjecanju Decanter World Wine Awards koji je ujedno predstavio i svaku od etiketa mladih vinara.Druga generacija poznatih vinarskih obitelji podigla je ljestvicu više, a to potvrđuje i ovaj projekt jer se njime po prvi put u Hrvatskoj na tržište plasiraju mlada, svježa, mirisna vina različitih bijelih sorti pod jednim nazivom – Mlado Međimurje. Mladi vinari iz Međimurja, naše najsjevernije vinske regije, vjeruju u uspjeh svoje odlične ideje i vrlo dobrih vina. 

Zašto mlado vino? Zašto Mlado Međimurje? Tradicija u Međimurju postoji već dugi niz godina jer je rizvanac vino koje najveću čar ima upravo dok je mlado, svježe i mirisno. 

Druženja uz mlada vina u ovo predblagdansko vrijeme sigurno će postati trend koji će se nastaviti i narednih godina.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video