Vijesti / Vino i hrana

AROMATIZIRANO MESO

Sasvim novi okusi - isprobajte meso s karameliziranim lukom

Sasvim novi okusi - isprobajte meso s karameliziranim lukom
Ilustracija

S vremena na vrijeme bitno je našim okusnim pupoljcima otkriti nešto sasvim novo i nepoznato...

Od luka zaziru mnogi pa tako često propuštaju njegovo veličanstvo - karamelizirani luk.Savršeno ide u mnoštvo kombinacija pa ga mžete tako servirati uz bruskete, tost, u umacima za tjesteninu i meso. 

Mi ćemo se baviti posljednjom opcijom, a predstavljamo vam svinjeće medaljone s karameliziranim lukom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sastojci: 

ulje
svinjetina (količina po želji)
sol
papar
luk
voda
šećer
balzamični ocat

Svinjeće medaljone namažite s malo ulja, solju i paprom. Uljke zagrijte na tavi, a možete koristiti i maslinovo za posebniji okus. Popecite medaljone od smećkaste boje, a za to vrijeme luk pirjajte na malo ulja dok ne omekša. Kada lagno potamni dodajte šećer i balzamični ocat te pirjajte na vrlo laganoj vatri desetak minuta.

Dodajte luk u tavu s mesom i malo vode te pustite da se zajedno krčkaju neko vrijeme odnosno dok voda ne ispari.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video