AROMATIZIRANO MESO
Sasvim novi okusi - isprobajte meso s karameliziranim lukom
S vremena na vrijeme bitno je našim okusnim pupoljcima otkriti nešto sasvim novo i nepoznato...
Od luka zaziru mnogi pa tako često propuštaju njegovo veličanstvo - karamelizirani luk.Savršeno ide u mnoštvo kombinacija pa ga mžete tako servirati uz bruskete, tost, u umacima za tjesteninu i meso.
Mi ćemo se baviti posljednjom opcijom, a predstavljamo vam svinjeće medaljone s karameliziranim lukom.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Kako je bilo na otvorenju, pogledajte u našoj fotogaleriji.
-
Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine...
-
Tko se sve našao kod rijeke Drave pogledajte u našoj fotogaleriji.
Sastojci:
ulje
svinjetina (količina po želji)
sol
papar
luk
voda
šećer
balzamični ocat
Svinjeće medaljone namažite s malo ulja, solju i paprom. Uljke zagrijte na tavi, a možete koristiti i maslinovo za posebniji okus. Popecite medaljone od smećkaste boje, a za to vrijeme luk pirjajte na malo ulja dok ne omekša. Kada lagno potamni dodajte šećer i balzamični ocat te pirjajte na vrlo laganoj vatri desetak minuta.
Dodajte luk u tavu s mesom i malo vode te pustite da se zajedno krčkaju neko vrijeme odnosno dok voda ne ispari.
Najnovije
-
Cecelja je nakon rata vodio dušobrižništvo za Hrvate u Salzburgu.
-
Izgradnja rutine odlaska na spavanje je temelj dobrog sna.
-
Bez struje na datum 24. travnja 2024. godine...
-
Varteks je uzeo tri nova boda u dvoboju protiv vrlo dobrog Međimurja te se sada nalazi na trećem mjestu tablice.
-
Nogometni klub Varaždin porazio je Rudeš s 2:0 u ponedjeljak te se posve primaknuo sredini ljestvice.
Reci što misliš!